13 Aralık 2013 Cuma

Yılbaşı Sepetinizi Kendiniz Hazırlayın


Yılbaşını yılbaşı yapanlardan biri de hediyelerdir değil mi? Yılbaşı sepetleri de vazgeçilmez hediyelerden. Şüphesiz ki pek çok yerde hazır olarak bu sepetleri bulmak mümkün ama kaçını beğenerek alabilirsiniz?

Hem beğendiğiniz gibi süslemek, hem kesenize uydurmak hem de karşınızdakine özel seçimler yapmak istiyorsanız neden sepetinizi kendiniz hazırlamıyorsunuz? Kendi emeğinizle hazırlayacağınız bir hediyenin kat be kat pahalı bir hediyeden daha değerli olacağını unutmayalım ve haydi birlikte düşünelim ‘Nasıl şaşırtıp mutlu edebiliriz dostlarımızı?’ diye...
2012-12/yılbaşı_sepeti_05.jpg
Yetişkinler için yapılan sepet ayrı, evin çocukları için yapılan sepet ayrı olmalı. 
Önce Yetişkinler İçin Bir Yılbaşı Sepeti Hazırlayalım
Sepetin başrolünde şık bir içki olmalı; kaliteli bir şarap veya sepeti vereceğiniz kişinin zevkine göre bir viski ya da votka... Hatta evde yapılmış, şık bir şekilde şişelenmiş bir likör bile olabilir. Yanında da iki kadeh. Kuruyemiş olmalı ama kendi paketinde değil. Ya şık bir kuruyemiş kavanozunda bulunmalı ya da şeffaf poşete konup, ağzı kurdele ile bağlanmalı. İçki sevmeyenler için kahve - kahve fincanı ikilisi de güzel bir seçim olabilir yanındaki yılbaşı kurabiyeleriyle. Zencefilli, tarçınlı ve hatta bizzat tarafınızdan yapılmış olurlarsa tatlarından yenemezler. Hani paketi açılınca önce kokusu çıkar ya öylesi işte... İçki konduysa, peynir çeşitlerinden de eklenebilir sepete.
Mum - mumluk ikilisi de ilk akla gelenlerdendir... Yılbaşına yakışır bir CD de bulunabilir sepette. Dostunuzun ne sevdiğini bilirsiniz nasıl olsa. Çok yeni çıkan bir CD de olabilir, uzun zamandır arayıp, bulamadığı bir klasik de...  Hatta belki de güzel bir kitap... Şiir kitabı ya da hayata dair küçük hikayeler, mutluluklar aşılayanlardan. 
Çikolata mutlaka olmalı. Neşeli bir mutfak önlüğü konabilir evin hanımı için, masa örtüsü ya da peçeteler ile birlikte. Bir resim çerçevesi eklenebilir mesela; hep birlikte çektirdiğiniz neşeli bir resmin içinde bulunduğu...
Sepetleri her yerden temin edebilir ve hatta kendiniz bile yapabilirsiniz, keçeden, kartondan, eski kutulardan... Artık yapı marketlerde sepet reyonları çok çeşitlilik gösteriyor ayrıca. Açık bir sepet seçebileceğiniz gibi, kapaklı birini de tercih edebilirsiniz. İçi boşalınca bile kullanılabilmesi iyi olmaz mı? 
İçini güzelce yerleştirdikten sonra şeffaf kap kağıtlarıyla veya renkli tüllerle, minik süslerle paketleyebilirsiniz sepetinizi. 
Üstüne bir yılbaşı kartı da eklemeyi unutmamalısınız tıpkı eski günlerdeki gibi .  
Dilerseniz sene sağlıklı başlayıp, öyle sürsün diye sadece meyvalarla da doldurabilirsiniz sepeti.
2012-12/yılbaşı sepeti 03-1355746755.jpg
Şimdi de Çocuklar İçin Hazırlayalım Yılbaşı Sepetimizi 
Onlarınki oyuncak sepetine, plastik oyuncak kutularına veya küçük sırt çantalarının içine bile hazırlanabilir. Kurabiyeler, çikolatalar, peluş oyuncaklar, eldiven ve şapka olabilir alternatifler arasında. Eğlenceli kitaplar da güzel birer hediye olacaktır.  
2012-12/yılbaşı_sepeti_15.jpg
Evdeki Küçük Dostlara da Bir Sepet Hazırlayabiliriz
Arkadaşlarınızın kedisi/köpeği için de pek ala bir sepet hazırlayabilir, bir mama kabını şık bir hediye kutusuna dönüştürebilirsiniz.
2012-12/köpek_yılbaşı_sepeti.jpg
Tüm bunları hazırlamak çok vaktinizi almayacağı gibi hem sizi eğlendirecek hem de hediyeyi alan kişiye kendini özel hissettirecektir. 
Kolay gelsin...