17 Aralık 2013 Salı

Erkek Çocuklara Hediye Önerileri


Çocuk hediyeleri
Çocuk hediyeleri genel başlığı altında, erkek çocuk hediyeleri konusu ile herkese selamlar. Bugün erkek çocuklara alınabilecek hediyelerden, özellikle doğum günü hediyeleri, karne hediyeleri, yılbaşı hediyeleri ve bayram hediyelerinden bahsetmek ve çocuk hediyeleri konusunda hediye fikirlerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bahsedeceğimiz hediyeler, daha çok 6-14 yaş gurubu çocuklara hitap edecek türden ilginç çocuk hediyeleridir. Bildiğiniz gibi kız ya da erkek çocuklar kendilerine duyulan sevgiyi, yine kendilerine alınmış olan hediyelerle ölçmeye pek yatkın varlıklardır. Çocuklara, dayı, amca, hala, teyze veya anne, baba gibi yakınları hediye aldıkları zaman sevildikleri hissine kapılırlar. Çünkü çocuklar henüz yetişkinler gibi sosyal bireyler olmadıklarından, hayatı daha basit ve daha çok fayda-yarar ilişkisi şeklinde değerlendirirler. Bir çocuğu ne kadar severseniz sevin, sevginizi somut bir şekilde göstermediğiniz sürece, çocuk için o sevginin pratikte çok da bir anlamı yoktur. Diğer yandan bir çocuğun kalbini kazanmanın en kestirme ve en kolay yolu ucuz veya pahalı hiç fark etmez, hediyelerden geçer. Çünkü çocuklar için hediye, bir ödül gibi algılanır, hediye çocuk için bir takdir edilme şeklidir, çocuğun  önemsendiğinin özel bulunduğunun somut bir ifadesidir. 

Çocuklar, kendileri için alınacak hediyeleri o kadar çok önemserler ki, sırf kendilerine hediye alınacak düşüncesi ile, günlerce doğum gününün gelmesini iple çekerler. Hatta bu yüzden küçük çocuklar, bir yıl içerisinde bir kaç kez doğum günü kutlaması yaptırmak konusunda aileleri ile çatışır. Yine günlerce öncesinden, kendisine yapılacak doğum günü sürprizini, alınacak doğum günü hediyesini kafasından atamaz. Çocukların dünyasının küçük olduğunu düşünüyorsanız bence ciddi bir yanılgı içerisindesiniz. Çocukların küçük bedenleri içerisinde gerçekten o kadar büyük bir hayal gücü vardır ki, bu bazen biz yetişkinleri bile korkutacak kadar büyüktür. O yüzden çocuklar için özel ve önemli olan doğum günü kutlaması, sürprizi veya doğum günü hediyesi gibi çocukların önemsediği şeyleri atlamamanızı, aksi halde büyük hayal güçlerinin, büyük hayal kırıklıklarına dönüşeceğini hatırlatmak isterim.

Çocuklar o kadar enteresan varlıklardır ki, insana dair bütün hisler, en doğal ve en bozulmamış hali ile onlarda bulunur. Çocukların, insanlar ile ilgili sezgilerinin yetişkinlerden daha fazla olduğunu ve gerçekten onu sevip sevmediğinizi, hisleri ile çok iyi şekilde algılayabildiğine çok defa şahit olmuşumdur. İnanın bir çocuk, bir yetişkini sevmiyorsa, bunun mutlaka bir nedeni vardır. 

Çocuklara, özellikle aydan aya değişen karakterlerini de göz önünde bulundurduğumuzda hediye seçimi bir hayli zor bir iştir. Çünkü çocuklar her şeyden mutlu olmayabilir veya her şeyi beğenmeyebilir. Ayrıca şimdiden alacağınız hediyenin ömrünün bir haftayı geçmeyeceğini de söylemeliyim. Erkek çocuklara hediyealacaksanız şahsi gözlemlerinizden yola çıkarak, çocuğun yaş aralığına ve ilgili alanlarına daha uygun olacak hediyeler tercih edilmelidir.

Erkek Çocuğa Hediye Alacaksanız Bunlara Dikkat;

  • 2-4 yaş çocuklara hediye alacaksanız, hediyenin çok karmaşık bir yapıda olmamasına, elden geldiğince basit ve rengarenk olmasına dikkat edebilirsiniz.
  • Yine 2-4 yaş çocuklar için hediye bakıyorsanız, çocukların her zaman 7/24 etraflarında kendisiyle oyun oynayabileceği birini bulamamaları nedeniyle, aldığınız hediye ile ilgili; başka bir kişiye ihtiyaç duymayacağı kendi başına da oynayabileceği türden hediye tercihi daha isabetli olacaktır.   
  • Yine Erkek çocuğa hediye seçerken, onun kısa sürede sıkılmayacağı türden seçimler yapmak daha uygun olacaktır. Çünkü erkek çocuklar, kız çocuklarına nazaran daha enerjik ve daha hareketlidirler, aldıkları hediyeden daha kısa sürede sıkılma ihtimalleri oldukça yüksektir.   
  • Çocuğa hediye seçerken, eğlenmenin yanında yeni bir şeyler öğreneceği, kendisini bedensel ve zihinsel anlamda geliştirebileceği hediye türleri seçmek daha olumlu sonuçlar verir. Örneğin, dürbün, teleskop, eğitici içeriğe sahip kitap setleri, eğer ki resme ilgisi varsa, resimle ilgili malzemeler, müzikle ilgili çocuklar için onun kolay adapte olabileceği türde bir müzik aleti, teknik ve mekanik türde aletlere ilgi duyan çocuklar için oyuncak alet takımları gibi alternatifler değerlendirilebilir.
  • Ayrıca Erkek çocuklara; enerjilerini dışarıya yansıtacak türden hediyeler de alınabilir. Plastik top, bisiklet benzeri hediyeler. 
  • Erkek çocukları için kişiselleştirilmiş bir hikaye kitabı da güzel bir hediye seçimi olacaktır. Özellikle güçlü kahramanı olan ve neticesinde çocuklara iyliği, doğruluğu öğreten hikaye kitapları da doğru hediye tercihi olacaktır. 

    Erkek Çocuk Hediyeleri


    İlginç Çocuk Hediyeleri & Konuşan Kedi Kumbara

    Çocuk Hediyeleri
    Akıllı telefonlar için iTunes ve Android marketlerin en çok indirilen uygulamalarından bir olan konuşan kedi Tom şimdi de kumbara olarak karşımızda. Konuşan Kedi Kumbara ile çocuklar para biriktirirken aynı zamanda çok da sevimli bir arkadaşa sahip olacaklar. İphone uygulaması olarak tanınan meşhur Kedi Tom, artık çocuklar için mini bir banka görevi üstlenecek. Para biriktirmeyi özendirecek ve konuşma yeteneğine sahip sevimli kedi Tom, dokunulduğunda sallanan vücudu ile çocukları hem çok eğlendirecek, hem de küçük yaşta paranın kıymetini öğretecek. Konuşan Kedi Tom, belki telefondaki hali ile sizin sesinizi taklit etmiyor ama, kumbara içerisinde biriktireceğiniz metal veya kağıt paralar sayesinde kendinize en güzel telefonu alıp en güzel uygulamaları yükleyebilmenize yardımcı oluyor. Konuşan kedi Tom’u çocuğunuzadoğum günü hediyesi olarak veya yeğeninize alabileceğiniz hem öğretici hem de eğlendirici bir hediye olacaktır. Konuşan Kedi Kumbara 10x20 cm boyutlarında ve seramik malzemeden üretilmiştir.

    İlginç Çocuk Hediyeleri & LED Işıklı Mini Mikroskop

    LED Işıklı Mini Mikroskop
    Hayatı keşfetmeye meraklı öğrenci çocuklar için mükemmel bir hediyelik ürün! LED Işıklı Mini Mikroskop, boyundan beklenmedik ölçüde bir performans sergiliyor! Baktığınız nesneyi 45 Kat büyütmeye yardımcı olan LED Işıklı Mini Mikroskop, özellikle biyolojiye meraklı çocuklar için ideal doğum günü hediyelerinden biri. Güçlü LED ışıkları sayesinde hiçbir ayrıntı gözlerden kaçmayacak! Sadece 13 Gr. ağırlığındaki mini mikroskop, çocukların çok rahat taşıyabileceği bir ürün! Ürün fiyatı içerisine taşıma çantası ve piller dahildir. Ürünü satın almak ve detaylı bilgi almak için ürün görseline tıklamanız yeterli. 

    Uzaktan Kumandalı Orjinal Mustang-Ford Araba

    Orjinal hediye
    Tavsiye edeceğim bir diğer hediye ise, özellikle klasik araba seven yetişkinler ve araba tutkunu çocuklar için! 1969 yılının en popüler arabalarından Ford Mustang 302 gerçeği ile belki değil ama gerçeğine tıpa tıp oyuncak hali ile artık sizin olabilir. Şaka değil, Saatte 27 km hıza ulaşabilen Uzaktan Kumandalı Ford Mustang Arabalar, hem çocukların hem büyüklerin yeni trend eğlencesi olacak.  4,9 litre motor hacmine sahip sekiz silindirli bir canavar olan ve 290 beygir gücündeki bu araç,  0 – 100 km’ye çıkması sadece 6,9 saniyelik bir zaman alıyordu. 2012-13 yılları arasında yeniden üretimi yapılmaya başlanan ikinci nesil Ford Mustang Boss 302 kullanıcılarını adeta yarışta hissettiren bir araç! Hem çocukların, hem de yetişkinlerin ellerinden düşüremeyecekleri Uzaktan Kumandalı Ford Mustang Arabalar, gerçeklerini unutturacak cinsten. Ford Mustang Boss 302, saatte 27 km hıza ulaşabilmesiyle, uzaktan kumandalı arabalar konusunda devrim niteliğinde bir yenilik sunuyor. Uzaktan Kumandalı Ford Mustang Arabaları ister araba lastiği şeklindeki uzaktan kumandası ile kontrol ederek hız tutkunuzu ödüllendirin, isterseniz de araba koleksiyonunuza ekleyip görenleri koleksiyonunuza hayran bırakın. 5 Adet AA pil ile çalışan, Ford Mustang Boss 302’nin siyah ve mavi renklerde iki farklı model seçeneği bulunmaktadır. Verilen fiyatın içerisine Piller dahil değildir. Araba tutkunu arkadaşınıza veya babanıza hediye edebileceğiniz Klasik 1969 Ford Mustang Boss 302 ile doyasıya eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Çocuklar için de yine inanılmaz güzel bir doğum günü hediyesidir.

    Transformers Optimus Prime Çocuk Kostümü

    erkek çocuklara hediye
    Erkek çocukların çok beğeneceğini umduğum mükemmel bir doğum günü hediyesi öneriyorum. Hatta öyle ki, daha hediye kutusunu açar açmaz, erkek çocuk eminim ki mutluluktan havalara fırlayacaktır. Transformers filmindeki Optimus robot, şimdi şık bir çocuk kostümü şeklinde karşınızda. Erkek çocuklara alınması yönünde tavsiye ettiğim hediyelik ürünün adı: Rubies Transformers Optimus Prime Çocuk Kostümü. Erkek çocukların mutluluktan ayaklarını yerden kesecek bu harika çocuk kostümünü kaçırmamalısınız. İnanıyorum ki, çocuğunuz Rubies Transformers Optimus Prime Çocuk Kostümünü gittiğiniz her yerde üzerinden asla çıkartmak istemeyecektir. Sadece erkek çocuklar için değil, tüm çocuklara hoşlanabilecekleri bir hediye seçmek için, adeta bir çocuk gibi düşünmek, onların ruh dünyalarına inmek gerekir diye düşünüyorum. Çünkü sadece bir yetişkin beğenileri veya tercihleri ile seçilmiş bir çocuk hediyesi, çocuklar için çok fazla bir anlam ifade etmez. Örneğin sizin için Transformers Filmindeki Optimus robot karakteri pek fazla bir anlam ifade etmeyebilir. Ancak bir çocuk için Optimus "gücün sembolü" ve kötü robotlarla savaşan, istediğinde mükemmel şıklıkta bir TIR'a dönüşebilen çok iyi bir robot. Dikkat ederseniz bu dönemin çocukları, eskilerden bizim beğenmiş ve izlemiş olduğumuz çizgi kahramanları pek beğenmezler. Zamanımızın erkek çocukları, "Ben 10" veya "Bakugan" "Transformers" gibi karakterlere daha fazla ilgi gösteriyorlar. Rubies Transformers Optimus Prime Çocuk Kostüm erkek çocuklar için düşünülebilecek en ideal hediyelerden biri.

    Erkek Çocuk Hediyesi & Müzikli Kaplumbağa Gece Lambası

    erkek çocuk hediyesi
    Çocuğu olan ve özellikle gece uyuma konusunda anne ve babaya zorluk çıkartan aileler çok iyi bilir ki, çocuk uyutmak özellikle 3-7 yaş arası çocukları yatak odalarına göndermek çin işkencesine dönüşür. Bize kalırsa çocuklara uykuyu sevdirmek için öncelikle yatak odalarını ve yataklarını sevdirmek gerekiyor. Çocuk yatacağı yerde kendini mutlu hissetmelidir. İşte çocuklara yatak odalarını sevdirecek ve huzur içerisinde uyumalarını sağlayacak bir üründen bahsedeceğim. Bu ürünü erkek ve kız çocuklara doğum günü hediyesi olarak düşünmek bence çok isabetli bir hediye kararı olacaktır. Kaplumbağa müzikli gece Lambası, çocuklarınızın yeni uyku arkadaşı olmaya geliyor. Kaplumbağa Müzikli Gece Lambası Türkçe ninnileri ve tavana yansıttığı yıldızlar ile çocukların kolayca ve huzurlu uyumasına yardımcı olacak harika bir ürün. Hediyeniz sayesinde hem çocuklar kendi başlarına uyumayı öğrenir hem ninniler dinler ve tavanda oluşan yıldızlar sayesinde hayaller alemine kolay bir yolculuğa çıkar. Üstelik Kaplumbağa Müzikli Gece Lambası “dandini dandini danalı bebek elleri kolları kınalı bebek” diye Türkçe ninni söylemektedir. 3 farklı ninni ve 3 farklı renk ile müzikli kaplumbağa gece lambası ile çocuklar kolayca uykuya dalacak, yetişkinler kendilerine daha fazla zaman ayırabilecek.

    Erkek Çocuk Hediyesi & Lego City Police Helicopter Oyun Seti

    Erkek çocuk oyuncakları
    Çocuklar için seçilecek oyuncaklarda takım ruhunu desteklemek, arkadaşları ile sosyal ilişki kurmalarını sağlamak ve paylaşmayı öğretmek açısından dikkatli hediye oyuncaklar seçilmelidir. Özellikle tekil oyuncaklar çocuklar arasında paylaşım sorunu doğurur, ancak aynı oyuncak seti içerisinde birden fazla oyuncak olunca, çocuk hem oyuncağı ile oynamış olur, hem de oyuncak seti içerisinden çıkan diğer tamamlayıcı oyuncaklarını arkadaşları ile paylaşmayı öğrenir. Bu açıdan şimdi yeni erkek çocukların beğeneceğini düşündüğüm bir hediye oyuncak daha öneriyorum. Bu oyuncağımızın adı; Lego City Police Helicopter Oyun Seti. Oyuncak içerisinde polis helikopteri ve hırsız arabası var. Çocuklar kendilerini güzel maceranın içerisinde hissedecek ve takım olma ruhunu bu oyuncak seti ile çok daha iyi kavrayacaklar. "Hırsızlar bir banka soygunu gerçekleştirdiler ve hızla suç mahalinden uzaklaşmaya başladılar. Senin görevin Polis Helikopteri ile hırsızları yakalamak. Hadi şimdi atlayın helikoptere..."  Oyuncak ürün seti içerisinde ürüne ait tam olarak 237 parça bulunuyor. Erkek çocuklar için Lego City Police Helicopter Oyun Seti, iyi bir hediye düşüncesi olabilir.

    Çocuklara Hediye & Dokunmatik Panda Gece Lambası

    çocuklara hediye
    Göze oldukça hoş görünen, titreşimsiz LED ışığı sayesinde, sağlıklı, enerji tasarruflu ve en önemlisi oldukça sevimli bir gece lambası öneriyorum. Günümüzde nesli neredeyse tükenmekte olan ve koruma altına alınmış olan Pandaları tasarımına taşıyan bu gece lambası çocuk odasında çok şık duracaktır. Ürün fiyatına dahil kablosuyla şarj edilebilen bu sevimli panda, çocuklarınızın odasını soft ışığı ile aydınlatırken, aynı zamanda hayal dünyalarına da katkıda bulunacak! Çocuklar artık Sevimli Panda gece Lambası ile karanlıktan korkmayacaklar. Çünkü baş uçlarında onlara tebessüm ile ışık yayan kahramanları bir Panda nöbet bekliyor olacak! Dokunmatik Panda Gece Lambası çocuğunuzun odasını aydınlatmakla kalmayacak yanı sıra huzurlu bir uyku çekmelerini de sağlayacak!

    Çocuklara Hediye & Bomba Tasarımlı Kumbara

    ilginç hediyeler
    Çocuklara para biriktirmeyi, tutumlu olmayı sevdirmek veya öğretmek için, belki de farklı bir dil, farklı bir yöntem bulmak gerekiyordur. Mesela işe ilk önce içine para atabilecekleri sevimli bir kumbara hediye etmekle başlanabilir. Siz de benim gibi düşünüyorsanız, size o çizgi filmlerde görmeye alıştığınız sevimli bomba şeklinde tasarlanmış olan Bomba Kumbara'yı önerebilirim. Bomba Kumbara sadece statik halde duran bir kumbara değil. Bu kumbarayı diğer kumbaralardan ayıran en önemli yanı, içerisine para atıldığında titremeye başlaması ve sanki patlayacakmış gibi bir görüntü oluşturmasıdır. Bomba Kumbara, hem çocukların, hem de yetişkinlerin içerisine para atmaktan keyif alacakları çok eğlenceli bir kumbaradır. Oyuncak bir bomba tasarımına sahip bu kumbara, içine her para atıldığında, patlamak üzere bir bomba gibi titriyor. Kuru Kafa modeli ve Şaşkın Surat modeli olmak üzere iki modele sahip Bomba Kumbara, para biriktirmeyi motive edecek özel bir mekanizmaya sahip. Bomba Kumbara, içine her para atıldığında önce şöyle bir ürperiyor, sonrasında ise patlamaya hazır bir bomba gibi titremeye başlıyor. Bu ilginç kumbaranın içerisine ise insanın bol bol  para atası geliyor. Çocuklar için son derece eğlenceli bir tasarıma sahip olan bu kumbara, hem bir oyuncak hem de bir kumbara. Çocuklara ilginç ve aynı zamanda yararlı bir hediye düşünüyorsanız, Bomba Kumbara iyi bir hediye seçeneği olabilir. 

    İlginç Çocuk Hediyeleri & Projeksiyonlu Gece Lambası

    Çocuklara Hediye
    Projeksiyonlu bu şık gece lambası ile tüm Samanyolu çocukların odasında parıldayacak. Çocuk odaları için hatta sevgiliniz için bile düşünülebilecek harika bir hediye olan Projeksiyonlu Gece Lambası ile odalar ışıl ışıl, cıvıl cıvıl olacak! Lamba üzerinden yayılan binlerce yıldız, sürekli renk değiştirerek odanızda büyüleyici müthiş bir atmosferler oluşturacak. Projeksiyonlu gece Lambası odalarda gerçek bir görsel şölen sunmaya geliyor. Projeksiyonlu Gece Lambası rengarenk yıldızlarıyla tüm odanızı kaplayacak ve sizi sihirli diyarlara alıp sürükleyecek. Ürünün içinde iki çeşit lamba bulunmakta: Renkli LED ışıklar ve 1 adet de bildiğimiz normal ampul. Bu iki lambayı birlikte de kullanabilirsiniz ya da tek tek de kullanabilirsiniz. LED ışığı çalıştırdığınız zaman, odanızın tavanı ve duvarlarını kaplayan yıldızlar yavaş yavaş renk değiştirecek ve sizi sihirli ve büyülü bir masal diyarına alıp götürecek.  Bu ilginç gece lambası ile kendinizi galaksiler arası yolculuk yapan bir seyyah gibi hissedeceğiniz kesin. Gerçekten de bu ürünü denemeniz lazım. Projeksiyonlu Gece Lambasını romantik bir ortam için düşünebileceğiniz gibi, çocuğunuzun hayal dünyasını geliştirmesi için çocuk odasına da düşünebilirsiniz. Astronomiye ilgi duyan çocuklara doğum günü hediyesi veya karne hediyesi olarak da düşünülebilir.

    Erkek Çocuklara hesaplı İlginç Hediyeler- T-Box Silikon Kol Saati

    T-Box Silikon Kol Saatleri
    Kız ve erkek çocuklar için de düşünülebilecek rengarenk cıvıl cıvıl ve yaklaşan bahar ayları için şıklık katacak çok hesaplı silikon kol saatleri! Maviden, mora, pembeden, yeşile rengarenk renkleri ile Silikon Kol Saatleri kıyafetlerinizi tamamlamaya geliyor.  Silikon Kol Saatlerinin en güzel renkleri ile gününüzü daha da renkli hale getirebilirsiniz. Klasik renklerde saatleri bir kenara atın, çünkü artık Silikon Kol Saatleri var. Kırmızı, mavi, yeşil, pembe, mor, sarı, turuncu, siyah renkleri ile sıradanlıktan kurtulup tüm ilgiyi üstünüze çekeceksiniz. Silikon Kol Saatlerinin 3’ü mekanik 1’i dijital olmak üzere toplam 4 farklı model ile huzurlarınızda. Silikon Kol Saatlerinin 4 farklı modelin birbirinden güzel renklerinden istediğinizi seçin ve sevdiklerinize hediye edin.

    Erkek Çocuklara Hesaplı Hediyeler - Dans Eden Çılgın Boğa

    Çılgın Boğa
    Her yıl yapılan İspanya’da öfkeli boğaların insanların üzerine salınarak sokaklarda çılgınca koşmasını ekranlardan izlediğimizde yüreklerimiz ağzımıza geliyor. İşin ilginç yanı, bu tehlikeli etkinlikten inanılmaz derecede keyif alan ve sırf bu aksiyon ve tehlike dolu festivale katılmak için İspanya’ya giden turistlerin olduğudur! Bu maceracı ruha sahip ve tehlikeli şeyleri seven kişilerin kendi tercihleridir elbette! Ama doğrusu bu şekilde ölümle sonuçlanabilecek tehlikeli bir festivali bizim kültür penceremizden bakınca aklım almıyor! Neyse efendim! Şimdi önereceğim hediye çocukların çok beğeneceği bir hediye! Çılgın Boğa müzik eşliğinde dans ettikten sonra önüne ne gelirse boynuzlamaya başlıyor. Çılgın Boğa pelüş olduğu çocuklar için hem oldukça güvenli hem de çok eğlenceli. Kırmızı görünce saldıran korkutucu boğaları unutun. Karşınızda dans eden sevimli mi sevimli bir boğa var! Kızgın surat ifadesi, müzik eşliğinde yaptığı danslar ve sağa sola toslamasıyla çocukların yeni eğlence terendi haline gelecek. Çılgın Boğa pelüş olasından dolayı çocukların yanından hiç ayırmak istemeyecekleri sinirli ama çok sevimli bir oyuncak. Çocuğunuza, yeğeninize veya 7/24 sinir sahibi sevgilinize hediye edebileceğiniz çılgın boğa görenleri hem güldürecek, hem eğlendirecek.

    Çocuklara İlginç Doğum Günü Hediyesi & Objektif Kalem Kutusu

    erkek hediyesi
    Yarım elma gönül alma derler ya atalarımız, siz de çocuklara doğum günleri için veya bir arkadaşınıza ev veya ofis hediyesi olarak, ucuz fiyatlı ama ilginç bir hediye düşünüyorsanız, şimdi tavsiye edeceğim hediye dikkatinizi çekebilir. Profesyonel Fotoğraf makinesinin objektiflerini bilirsiniz, adamlar bunu kalemlik halinde tasarlamışlar ve bence de oldukça başarılı bir iş çıkartmışlar. Objektif şeklindeki bu kalemlik sevgilinizin de eminim çok hoşuna gidecektir. Ucuz ve şık olan bu hediye için, iyi bir doğum günü hediye tercihi olabilir diyebilirim.

    Çocuklara İlginç Hediyeler & Mısır Piramidi Kalemtıraş

    Piramit Kalemtıraş
    Yani kimin tasarımı ise cidden ağzım açık kaldı ve hayran kaldığım bir tasarım. Basit bir kalemtıraş bu kadar mı güzel tasarlanır. Yani böyle bir kalem tıraş masanız dayken bence herkesin gözü bu mısır piramidi şeklindeki kalem tıraşta olacak. Bildiğiniz üzere, Mısır piramitlerinin tarihi M.Ö. 2600’lere dayanıyor. Bu devasa yapıların nasıl inşa edildikleri hala gizemini koruyor. Mısır’daki 138 tane piramit, binlerce yıldır tüm ihtişamlarıyla zamana karşı direniyor. Altın renkli bir piramit de sizin çalışma masanıza geliyor. Son derece şık bu piramit, bir biblodan daha fazlası, o bir kalemtıraş. Piramidin ortasında kral mezarı değil, bildiğimiz bir kalemtıraş bulunuyor.