El Yapımı Hediye Önerileri!
El Yapımı Hediye Önerileri!
Çerçeve:
Hobi merkezleri ve yapı marketlerde bulabileceğiniz, ahşap ve ham halde resim çerçeveleri, hayal gücünüzle şenlenecektir. Biz en basit şeklini anlatalım, siz istediğiniz biçimi verin.Çerçevenizi beyaz ahşap boyasıyla boyayın. Kurumasını beleyin ve bir kat daha sürün. İkinci katıda boyadıktan sonra, üzerine dilediğiniz süsleri yapıştırın ve vernikleyin. Dilerseniz renkli boyalar ve yaldızlarla üstüne “Mutlu Yıllar” ve “2014” yazabilirsiniz.
Reçel:
Evde biriktirdiğiniz kavanozları kullanma zamanı geldi. Kış mevsimine uygun bir reçel yapmaya ne dersiniz?  Mevsime uygun olan meyvelerden birini seçip, reçelini yapabilirsiniz. Önerimiz portakal reçeli olacak!
Mis kokulu reçelinizi boş duran kavanozlara doldurun. Kavanoz kapaklarınızı pazarda ucuza bulabileceğiniz, kırmızı-beyaz desenli veya çizgili kumaşın üstüne yerleştirin. Etrafında sarkacak kadar pay bırakarak, tırtıllı makasla kesin. İyi bir yapışkanı kavanoz kapaklarına sürüp, üstüne kestiğiniz parça kumaşı yapıştırın. Kapağın kenar kısmına kırmızı kurdeleyi yapıştırın ve önüne şık bir düğüm atın.
Hediyeniz hazır!
Kurabiye:
Evde yapacağınız mis gibi kurabiyeler, lezzetli bir yılbaşı hediyesi olacaktır. Şık bir hasır sepetin içine, yılbaşı havasına uygun renklerde ve desende şık bir kumaş örtü serin. İçini ellerinizle hazırlayacağınız çikolatalı ve tarçınlı kurabiyelerle doldurun. Bayatlamaması için, kurabiyeleri şeffaf bir torbaya koyup ağzını renkli kurdele ile bağlayabilirsiniz. Aynı kurdeleden sepetin kol kısmına da bağlayın. Mis gibi kokusu sevdiklerinizin içini ısıtacak hediyeniz hazır.