26 Aralık 2013 Perşembe

Yeni Yıl Hediyeleri ve Yılbaşı Fırsatları


Konumuzla ilgili uzunca girişi okumak istemiyorum, hemen önerilere geçelim diyorsanızburaya; a-a bu Pırlantalar ne güzelmiş diyorsanız buraya tıklayın. Ben okumayı severim, kafam karışık ne alacağımı bilmiyorum diyorsanız giriş bölümümüzden devam ediniz.
Yeniyıl Hediyeleri


Yeni bir yıla girmemize çok az bir süre kalmışken hepimizin aklına takılan ve belki biraz da canını sıkan konu yılbaşı için sevdiklerimize alacağımız hediyeler oluyor. Öyle ya, yeni bir yıla sevdiğimiz insanların yüzünde bir gülümseme oluşturarak girmek, onları mutlu görmek hem onlara hem de bize mutluluk verecek; varsa eski yılda yaşadığımız sıkıntılara bir sünger çekip yeni yıla umutla başlamamıza yardımcı olacaktır.
Yıl dönümü, yılbaşı veya yeni yıl; ne adla anılırsa anılsın, asırlar boyu farklı kültürlerde, farklı tarihlerde kutlansa bile, hepsinin amacı da kutlanış sebebi de aynıdır: Nasıl geçmiş olursa olsun üstesinden gelinen bir yılı daha anıp, Umut ve Bereket beklentisiyle yeni gelen yıla güzel bir şekilde başlamak…
İnanç odur ki bir şeye nasıl başlarsanız öyle devam eder
Biz de bu yüzden yeniyıla güzel başlamaya çalışırız her zaman. Bu güzel duygularımızı, umutlarımızı ve iyi dileklerimizi insanoğlunun her zaman yaptığı gibi somutlaştırmaya çalışır, dokunup görebileceğimiz gerçek nesnelere yani çeşitli hediyelere dönüştürmek isteriz…
İsteriz, isteriz ama duygularımızı somut bir nesneye dönüştürmek her zaman o kadar kolay olamayabiliyor.
Bunu kendi emeğimiz olan, belki de el yapımı bir hediyeyle veya toplayıp derlediğimiz, karşımızdaki insanlar için yeniden, özel olarak oluşturduğumuz sürprizlerle gerçekleştirmek çok hoş olsa da günümüzün çalışma şartları ve şehir yaşamının getirdiği zorunluluklar nedeniyle ne yazık ki çoğumuzun bunu yapmaya, hatta düşünmeye bile zamanı yok.
İşte tam burada neredeyse sadece Yılbaşı Hediyeleri ve Yeni yıl Alışverişi üzerine kurulmuş dev bir pazar haline gelen Hediyelik Eşya sektörü devreye giriyor. İnternet üzerinden alışverişin yaygınlaşmasıyla birlikte de daha bol çeşide daha kolay ve daha uygun koşullarda ulaşabiliyoruz. Sektörün büyüklüğü, seçeneklerin çeşitliliği bir de firmaların önemli fırsatlar sunduğu yılbaşı kampanyalarıyla da birleşince bu kez de içinden çıkılmaz yeni bir sorunu yanında getiriyor: Peki ben bu kadar seçenek arasından hangi hediyeyi seçmeliyim?
Yeniyıl Hediyeleri
Bu kadar lakırdıdan sonra size şu Yakut çok güzel olur, bu Zümrüt ne hoş durur veyaPırlanta Taşlı bir Model düşünmelisiniz gibi bir çözüm söyleyemeyeceğiz ne yazık ki. Aksine her şeyden önce bir iki dakikalığına kafanızı boşaltıp kendinize ve hediyeyi alacağınız şanslı kişiye odaklanmanızı istiyoruz.

Hediyemi Nasıl Seçmeliyim?

-Temel olarak iki seçeneğiniz var: Ya hediyeyi vereceğiniz kişinin beklentilerini iyi tahlil edip buna göre bir hediye alacak ve onu mutlu edeceksiniz ya da hiç aklına bile gelmeyecek bir hediyeyle onu şaşırtıp heyecanlandıracaksınız. İki seçenek de doğru olsa da hangisini tercih edeceğiniz size kalmış.
-Hediyenin ne olduğundan çok, sizi ne kadar yansıttığı ve karşınızdaki kişiyle aranızdaki ilişkiyi ne kadar ifade edebildiği önemlidir. Bu yüzden sevdiklerinize bir uçak alarak sadece 3 günlük geçici bir memnuniyet sağlama ihtimaliniz olduğu gibi; güzel süslenmiş, belki de içinde kendi el yazınızla yazılmış bir kaç dize olan el yapımı bir kutu ile yıllar boyu unutulmayacak bir anı yaratıp karşınızdakinin hayatındaki vazgeçilmezliğinizi pekiştirme ihtimaliniz de var…
-Hesaplı olmak adına gereksiz ve bir daha yüzüne bakılmayacak çer çöple Yeniyıla girmek hoş olmayacağı gibi, sizi yansıtmayan, boyunuzu aşan ve karşınızdakiyle ilişkinizi ifade etmeyen aşırı abartılı hediyelerden de kaçınmalısınız.
-Hediyenizi güzel bir paket ile teslim etmeyi ihmal etmemlisiniz. Naylon torbada verilen karatlık bir yüzük güzel bir paket ile teslim edilen daha hesaplı bir hediyeden daha az kıymetli görünecektir.
Sirius Pırlanta Hediye Paketleri
-Yılbaşı alışverişinizi son ana bırakmayın. Son ana bırakırsanız, ne bulursanız ona razı olmak zorunda kalırsınız. Oysa erken araştırmaya başlarsanız hem fahiş fiyatlar ödemek zorunda kalmaz hem de gerçekten beğendiğiniz hediyeyi sipariş etme şansınız olacaktır.
-Yılbaşı Fırsatlarından faydalanın: Yeni yıla girerken pek çok firma; özellikle de hediyelik eşya, mücevher, cam, porselen, altın, değerli ve yarı değerli taş türü ürünler satan firmalar önemli kampanyalar düzenlerler. Bu kampanyaların bazıları yıl boyu pek karşılaşılmayan indirimler sunar, bazıları ise alışverişlerinizle birlikte hediyeler vaat eder. Ender de olsa ikisini birlikte sunan işletmeler de bulunmaktadır. Önemli olan konu ise daha önce bahsettiğimiz hediye seçim kriterlerine uygun kampanyaları bulabilmektir.