26 Aralık 2013 Perşembe

Hediye Seçenekleriniz Neler Olabilir?

Her ne kadar seçenekler sınırsız ve sizin hayal gücünüze kalmış olsa da yılbaşı hediyesi olarak genelde tercih edilen bazı ürünleri kategorilere ayırarak göz atalım.

Giysi, konfeksiyon:

Özellikle hediyenizi bir bayana alıyorsanız çok dikkatli olmalısınız. Karşınızdakinin beğenilerini iyi bilmeniz şart. Ayrıca beden ölçülerini, birazcık modayı ve daha bir çok kriteri de göz önünde bulundurmalısınız. Erkekler için hata yapmaya çok müsait bir zemin; bu kategoriden bir hediye alacaksanız gözünüzü dört açın. En iyisi hediyeyi vereceğiniz kişiyle vitrinlerin önünden geçerken nelerle ilgilendiğine, nelere ayılıp bayıldığına dikkat edin. Hiç biriyle ilgili bilginiz yoksa bir bere veya çorap alın.

Çeşitli hediyelik eşyalar:

Çeşit gerçekten bol, seçenekler arasında kaybolmadan doğru hediyeyi bulursanız hediyeyi verdiğiniz kişinin evini, odasını veya arabasını (dolayısıyla zihnini) uzun süre işgal edebilirsiniz.

İç giyim:

Yeni yıl ve yılbaşı söz konusuysa iç giyim bir klasiktir. Kırmızı renk tercih edildiğinde uğur getirdiğine inanılır. Tek sorun ise fazla klasik olması. Yine karşınızdakini iyi tanımanız ve seçiminizi doğru yapmanız gerekmekte. Bir de hediyenin açılacağı yerin aile ortamı olmamasına dikkat etmek fena olmayabilir.

Cam ve porselen:

Güzel ve şık bir hediye olmasının yanı sıra günlük hayatta da kullanılabilmesi oldukça avantajlı. Ancak genç çiftler için çok tercih edilebilecek bir seçenek olmayabilir. Annenize alabilirsiniz veya uzun yıllarınızı beraber geçirdiğiniz eşinize…
Mücevher, Konfeksiyon, Sanat, Çikolata

Ev ve mutfak gereçleri:

Anlamlı hediyelerdir bunlar; evcimenliği, yuvayı, belki yuva kurmayı simgeleyebilir. Annenize rahatlıkla alabilirsiniz ama diğer kişilere alırken ilişkinizin boyutundan emin olmalısınız. Yeni yıl partinizin kabusa dönüşmesini istemezsiniz.

Sanat-sepet:

İlginç ve iddialı bir seçim. Ancak yılbaşı partisinde koca bir heykel veya 2 metrelik bir tuval hediye etmek güç olabilir, aynı zamanda garip de… Küçük boyutlu metal veya ahşap baskı, minyatür, kağıt üzerine yapılmış suluboya veya benzeri çok büyük olmayan seçenekler ideal olabilir. Sokaktan veya bir çerçeveciden bir şeyler almak yerine bir galeriye gidip bütçenize göre seçenekleri değerlendirin. Verildiği kişinin uğraşıları, beğenileri yine çok önemli bu seçenek söz konusu olduğunda. Ancak her ne olursa olsun kötü bir tepki almayacağınız kesin…

Bijuteri:

Çok hoş seçenekler mevcut, ama yine karşınızdakinin beğenisi çok önemli. Ayrıca fiyat / kalite dengesini tutturmanız şart.

Çikolata:

Tatlı bir hediye, tüm yılbaşı ekibini sevindirebilir. En büyük sorunu bitmesi. Herkeste kısa süreli bir mutluluk patlaması yaratmasına rağmen kalıcı değil ne yazık ki.

Pırlanta ve Diğer Değerli Taşlı Ürünler:

Sadece Yılbaşı için değil ne zaman hediye edilirse edilsin hayır denemeyecek bir seçenek. Söz konusu olan Pırlanta, Yakut, Zümrüt gibi değerli taşlara sahip bir hediye ise karşı tarafı memnun etmemesi pek mümkün değil. En az hoşa giden model bile olsa kıymeti ve eşsizliği sizi gecenin yıldızına dönüştürse de siz seçiminizi en doğru şekilde yapmaya çalışın. Pırlantalı mücevherlerin tek olumsuz yanı azımsanmayacak fiyatları. Firmaların düzenlediği büyük kampanyalar yüksek fiyat dezavantajını en alt seviyeye düşürebilir.

Eğer pırlantalı veya başka değerli taşlı bir mücevher almaya karar verdiyseniz:
  • Abartmayın, hem kendi bütçenize hem de karşınızdaki kişiyle olan ilişkinize uygun olanı alın. Olması gerekenden küçük bir taş sizi fazla cimri gösterebileceği gibi fazla abartılı bir taş da hem görgüsüz olarak algılanmanıza sebep hem de gereksiz mali külfet altına girmenize neden olacaktır. Ayrıca yanlış anlaşılmaya da müsaittir. Buradaki anahtar kelimemiz: Denge.
  • Tektaş Pırlanta Yüzük evlilik teklifi anlamına gelir, en azından o yola girdiğinizi gösterir. Eğer böyle bir niyetiniz yoksa kolye, küpe gibi diğer Pırlanta Taşlı ürünlere veya Renkli Taşlı Modellere bakmanızı tavsiye ederiz.
  • Hediyenizi mutlaka güzel bir hediye paketi ile verin; sunum önemlidir: özensiz hazırlanmış bir hediye, hele ki poşet içinde sunulan bir Mücevher, bir sürü zahmetle aldığınız o değerli hediyeyi bir zevksizlik abidesine dönüştürecektir.
  • Unutmayın hediyeniz çok kıymetli, ona layık davranın; ağır ağır, tadını çıkararak ve mümkünse önceden tasarladığınız bir seremoni ile hediyenizi şanslı kişiye teslim edin. İyi hazırlanmış bir hediye verme merasimi, hediyenin kıymetini kat kat artırabilir.
  • Son olarak internetten alışveriş yapacaksanız alacağınız ürünün özelliklerini iyi inceleyin ve firmanın güvenilirliğinden emin olun. Adresi, telefonu, sicil numarası belli olmayan; yılbaşından iki gün önce türemiş internet sitelerine güvenmeyin.
Mutlu Parlayan Yılbaşı Ailesi

Sonuç:

Yine en başa dönersek, insanın kendini ve çevresini umutla doldurmak, güzel ve yeni bir başlangıç yapmak için yeni yıl iyi bir zaman. Herhangi bir hediye ise bu özel günü unutulmayacak bir güne çevirmeye yardımcı olabilir. Yukarıdaki seçenekleri değerlendirmek mümkün değilse bile kendinize göre küçük paketler hazırlayıp bunları sevdiklerinize hediye edin. Sevdiklerinizin mutlu olduğunu göreceksiniz.
Bahanesi her ne olursa olsun insanları gülümsetmek güzeldir. Yepyeni mutlu ve başarı dolu bir 2014 dileğiyle…