23 Aralık 2013 Pazartesi

Sevgiliye Çiçek ve Çiçeklerin Gerçek Anlamları

Sevgiliye çiçek almak sanıldığı kadar kolay değildir. Hele söz konusu bir buket olduğunda, aranjmanda kullanılacak çiçeklerin renklerinin anlamlarını bilmek size seçiminiz konusunda yardımcı olacaktır. Peki, siz ne demek istersiniz, çiçekler ne anlatır? Çiçeklerin gerçek anlamını öğrenmek için renklerine bakmanız yeterli…

Çiçeklerin Gerçek Anlamları Renklerinde Saklı

Kırmızı Renkli Çiçekler: Kırmızı aşkın rengidir. Canlı ve sıcak bir renk olan kırmızı sevgiliye duyulan saygı ve bağlılığı aynı zamanda gelecekle ilgili düşünceleri sembolize eder. Kırmızı renkli çiçeklerle sevgilinize gelecekle ilgili her türlü zorluğu karşılayabilecek güçte olduğunuzu ifade edebilir, ona karşı duyduğunuz aşk ve tutkunun derinliğini gösterebilirsiniz.

Pembe Renkli ÇiçeklerPembe renk saf bir sevgiyi sembolize eder. Bir ilişkinin ilk aşamalarında sevgilinize pembe renkli bir çiçek verdiğinizde bu sizin o kişiye karşı hayranlık ve sevgi duyguları taşıdığınızı sembolize edecektir. Çok açık tonlardaki pembe bir çiçek duyulan sempatiyi, daha koyu renklerdeki pembe bir çiçek ise sevgiliye aşık olduğunuzu ve aşkınızın kabulünü rica etmek anlamındadır.

Sarı Renkli ÇiçeklerSarı renk hemen her tonu ile neşeli bir renktir ve dolayısıyla da mutluluğu sembolize eder. Her ne kadar bazı kaynaklar sarı gülleri kararsızlık sembolü olarak tanımlasalar da, sarıçiçek gerçekten sevilen mutlu kişilere, mutluluklarını daim kılmak için verilir. Sarı renk, parlaklık, aydınlanma ve güneşle özdeşleşmiş bir renktir. Çoğu bahar çiçeği sarı renkte olduğundan bu renk taze hayatla da ilişkilendirilir.

Beyaz Renkli ÇiçeklerMasumiyetin rengidir… Temizlik, saflık göstergesidir. Beyaz renkli bir çiçeğin sevgiliye takdim edilmesi, ona karşı duyulan saygıyı gösterir. Beyaz renk ayrıca tevazuyu da sembolize eder. Beyaz renkli çiçeklerin bir diğer anlamı da gizlilik ve sessizliktir. Yasak aşk, gizli sevgi, açıklanmak istenmeyen ilişki gibi durumlarda da beyaz renkli çiçekler tercih edilir.

Turuncu Renkli Çiçekler: Coşkuyu sembolize eder… Kırmızı ile sarı rengin karışımından oluşan turuncu renk, özünü kazandıran bu iki rengin de anlamını içinde taşır. Kırmızı rengi duygusu ile sarı rengin ruhaniliğini taşıyabileceği gibi bu her iki rengin zıt karakterlerini de yansıtabilir. Turuncu renk aynı zamanda şehvet, tutku gibi duyguları da ifade eder. Enerjisi yüksek ve egzantirik kişilikte bir sevgiliye verilebilecek en güzel renkte çiçeklerden biridir.

Koyu Kırmızı veya Bordo Renkli Çiçekler: Sevgilinin içtenliğini ve güzelliğini tutku ile takdir edildiğini sembolize eder. Bordoya yakın koyu kırmızı renk kırmızı ve siyaha yakın duruşu ile her iki rengin özelliklerini alır. Siyah ağır başlı olduğu kadar karamsar bir renktir aynı zamanda… Bu nedenle umutsuz duyguların ifadesini yumuşatmak için bordomsu kırmızı renkte çiçekler tercih edilebilir.

Çiçek ve çikolata alırken, sipariş verirken tikokupon kullanarak ekstra indirim alabilirsiniz. Bunun için http://tikokupon.com/indirim-kuponlari/hediye-cicek-cikolata/ sayfasına bakmayı unutmayın.


.