28 Ocak 2014 Salı

Sevgiliye Yapılabilecek Yaratıcı Sürprizler ve Fikirler

Merak Yaratın!
Ona çok hoşlanabileceği bir hediye alın ve evinizin kolay bulunamayacak bir yerine saklayın. Daha sonra en başta bakabileceği alana bir soru yazan bir not yerleştirin. Bu soru sizinle ve sizin zevklerinizle alakalı olsun. En sevdiğiniz kitap, en çok kullandığınız bardak, resimlerinizi koyduğunuz çekmece gibi onun sizi yeterince tanıyıp tanımadığını anlayacağınız sorular olabilir. Bir başka ihtimalde bu soruyu bulmaca şeklinde hazırlamaktır. Bulmacaların cevabı evde başka bir bölgeyi göstersin ve sevgiliniz orada yeni bir ipucu daha bulsun. Böyle hazırladığınız 5,6 ipucundan sonra hediyesine ulaşmasını sağlayın. Bu sürpriz ikinizin de çok eğlenmesini sağlayacaktır.
 
 

Sevgiliye, Sevgililer Gününde Alınabilecek Hediyeler:

 
1.Sevgilinizin özel ilgi alanlarına yönelik, ilgi alanlarını destekleyecek bir hediye. Bu hediye onu ne kadar desteklediğinizi gösterecektir.
 
2.Sizin evinizde giymesi için bir pijama veya eşofman takımı. Bu hediye kendini daha fazla oraya ait hissetmesini sağlayacaktır.
3.Bir müzik kutusunun, sevgilinizin en sevdiği şarkıyı veya sizin şarkınızı çalmasını sağlayın ve bunu ona hediye edin.
 
4.Birlikte çekilmiş fotoğraflarınızdan bir albüm hazırlayın ve ona hediye edin. Bu albüm digital bir çerçeve de olabilir ve çalışma masasında kullanılarak sürekli onunla birlikte olur.
 
5.Onun için ağaç dikin veya diktirin. Hem çok ekonomik hem de çok anlamlı bir hediye olacaktır.
 
6.Onun bir resminin karikatürünün çizilmesini sağlayın ve daha sonra bunu bir tişört veya kupaya bastırarak ona hediye edin. Klasik ama çok eğlenceli bir hediyedir.
 
7.Çok gitmek istediği bir kursu satın alın ve bunu ona hediye alın. Bir insana istediği eğitimi vermekten daha güzel bir hediye çok azdır.
 
8.Birlikte oynayabileceğiniz bir oyun satın alın. Hem çok eğlenmenizi, hem de çok yakınlaşmanızı sağlayacak bir hediye olacaktır.
9.Onu hep görmek isteyipte gidemediği bir yere götürün ve birlikte başbaşa tatil yapın. 
10.Ona keyif veya bakım hediye edin. Bir kuaför veya güzellik merkezinden bir bakım paketi, Bir hastaneden check-up paketi, bir spa merkezinden masaj paketi veya özel bir terzide istediği kıyafeti diktirebileceği bir randevu hediye edin.
11.Sevgilinize kaliteli bir kol saati alın. Saat çok klasik ve çok alınan bir hediyedir ama her zaman çok değerlidir. Herkes kolundaki saate her baktığında sevdiği insanın hediye ettiği bir saati görmekten mutlu olur. 
12.Eğer yeteneğiniz varsa ona bir şiir yazın,bir şarkı yapın veya bir resim çizin. Bu konularda yeteneğiniz yoksa ellerinizle bir pasta yapın. Emek edilmiş herhangi bir hediye, satın alınan herhangi bir şeyden daha değerlidir eğer gerçekten seviyor ve seviliyorsanız.
13.Evine, evinize bir eşya alın. Bu hediye birlikteliğinizi ve evinizi daha mükemmel hale getirecektir. 
14.Sizin bir program hazırlamaya vaktiniz yoksa ve ekonomik durumunuz müsaitse otellerin hazırladığı sevgililer günü paketlerinden birini satın alın ve başbaşa harika bir akşam geçirin. Bu paketlerin bazıları hem 14 şubat akşamını hem de 15 şubat sabahını kapsamaktadır ve  sevgililer günü düşünülerek her ayrıntıya dikkat edilmiştir.


Ona Puzzle Hazırlayın.
Sizin için çok özel bir fotoğrafı puzzle yaptırıp ona hediye edin.  Hem çok duygulanmasını hem de iyi vakit geçirmesini, bu hediye ile rahatça sağlarsınız. Resimlerinizi puzzle haline getirecek bir çok firma bulunmaktadır.

Kapısına Sürpriz Bir Hediye Bırakın.
Sevgilinizin kapısının önüne yere en sevdiği tatlıyı, yemeği veya en sevdiği içkiyi güzel bir şekilde paketlenmiş halde bırakın. Daha sonra zili çalın ve mümkünse 5 dakika sonra ortaya çıkmak üzere saklanın. Tabi bu sürprizi yaparken sevgilinizin evde olduğundan  ve kapıyı açmak için uygun olacağından emin olmanız sizin yararınızadır.

Ona Sevginizi Anlatan Bir Blog Açın.
Günümüzde ücretsiz olarak çok rahat birçok servisten bir blog sayfası sahibi olabilir ve bu blog sayfa veya sayfalarınızı kolayca istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Çoğu blog sayfalarında talimatları okursanız o sayfayı düzenlemek, mail göndermek kadar kolaydır.
Bu blog sayfasına onunla çekilmiş resimlerinizi koyabilir, ona olan hislerinizi yazabilir, onunla gittiğiniz tatilleri anlatabilir ve internette rahatça bulabileceğiniz hareketli gif resimlerle sayfanızı hoş bir hale getirebilirsiniz. Bu blog sayfasının nasıl olacağı tamamen sizin yaratıcılığına bağlıdır. Blog’unuz hazır olduktan sonra blog adresini facebook gibi sık kullandığından emin olduğunuz bir sosyal paylaşım sitesinde paylaşmak eminiz çok hoşuna gidecektir. Herkes sevgilisinin sevgisini dünyaya ilan etmesinden çok etkilenir.

Birlikte Olduğunuz Tüm Ayları Kutlayın.
Herhangi bir ay dönümünüzde, kaç aydır birlikteyseniz tam o sayıda hediye alın ve hepsini özenle paketleyin veya paketleyin.  Bu hediyeler düşük maliyetli fakat onun hoşlanacağı mum, bardak, özel bir kahve, takı, kravat, kitap, film gibi küçük hediyeler olabilir. Bu sürpriz de önemli olan alacağınız hediyelerin sayısının birlikte olduğunuz ay sayısı kadar olmasıdır. Böylece ona birlikte olduğunuz her ayın sizin için önemini anlatmış olursunuz. Ayrıca bu hediyelerin her birine sevgilinize olan duygularınızı anlatacak ufak notlar koyabilirsiniz. Hediyelerinizin sunumunu hepsini bir arada da yapabilirsiniz, eğer sabırlı bir insansanız birer saat ara ile de yapabilirsiniz.

Ona Kahvaltıda Kalp Şeklinde Sandviç Hazırlayın.
Eğer çok teferruatlı bir kahvaltı hazırlamaya vaktiniz yoksa kare şeklinde iki dilim ekmekten hazırladığınız bir sandviçi ortadan hafif çapraz bölerek her iki tarafı kalbin iki tarafına benzeyecek şekilde kesin ve sandviçinizin iki tarafını birleştirin ve bu şekilde sevgilinize servis edin.

Sevginizi Her Yere Yazın.
Sevgilinize olan hislerinizi ufak not kâğıtlarına yazıp sevgilinizin evinin her tarafına yapıştırın. Baktığı her yerde bu notları gören sevgilinizin başı dönecektir.

Güller ve Cümlelerinizle Heyecan Yaratın.
Sevgilinize sevginizi anlatan bir cümle yazın, daha sonra bu cümleyi kelimelere bölüp her bir kelimeyi ayrı renklerde bir gülle birlikte, birer saat ara ile ona gönderin. Hatta bu cümleyi en başta başka bir dile çevirirseniz ve cümlenin bu halini kelimelere bölerseniz sevgilinizin daha çok meraklanmasını ve ilgisini çekmeyi başarabilirsiniz.

Ona Bir Hoş Geldin Sürprizi Hazırlayın.
Sizin evinizin girişine veya sevgilinizin evinin girişine, kırtasiyelerde rahatça bulacağınız kendinden yapışkanlı harflerle ona olan hislerinizi yazın. Eve girer girmez bunu görmek kesinlikle bir coşku yaşamasına sebep olacaktır. Hatta bu harfleri bir süre orada bırakın. O anı hatırlamanızı sağlayıp kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.

Sevgilinize Bir Paylaşım Kutusu Hazırlayın.
Eğer ilişkiniz artık emin olduğunuz bir boyutta veya kendinizi bu ilişkide evliliğe hazır hissediyorsanız ona hayatınızdaki değerleri paylaşabileceğiniz bir paylaşım kutusu hazırlayın. Bu kutuda ikinizin birikimlerini yapabileceği ortak bir banka hesabının cüzdanı, zor zamanlarda arayabileceği kişilerin iletişim bilgilerini içeren bir liste, evinizin veya arabanızın yedek anahtarı, çok romantik görünmese de yakınlaşmanıza yardımı olacak bazı bilgiler ( sürekli kullandığınız ilaçlar, en sevdiğiniz filmlerin listesi v.s) bulunabilir. Bu kutuda paylaşabilecekleriniz tamamen sizin onunla paylaşmak istediklerinizle göre biçimlenebilir. Eğer onunla paylaşabileceklerinizin sınırsız olduğunu düşünüyorsanız kutunun en dibinde bulabileceği bir yüzük, bu kutuyu harika bir evlenme teklifine dönüştürecektir.

Ona Zevkler ve Keyifler Paketi Hazırlayın.
Sevgilinizi çok iyi tanıdığınızı düşünüyorsanız ona ilgi alanlarına ve zevklerine yönelik bir sürü hediyenin olduğu bir kutu hazırlayın. Bu kutu onun her zevkini ne kadar önemsediğinizi ona gösterecektir.
Siz bu kutuyu hazırlamaya karar verirseniz, eminiz içine ne koyabileceğinizi epey düşünecek ve oldukça yaratıcı olacaksınızdır, sonuçta onu en yakından tanıyan kişi sizsiniz ya da siz olmalısınız.
Biz yine de size ipuçları vermesi için, bu kutuya koyulabilecekler hakkında bazı fikirler sunalım:
Sevgilinizin en sevdiği kitabın ilk baskısı
Sevgilinizin en sevdiği film
İlgi alanlarına yönelik bir set ( Resim çizme seti, At binme kıyafetleri gibi. )
Tek içimlik kahve ( kahve yerine en sevdiği çayı veya başka bir içeceği de koyabilirsiniz.
Sevdiği yemekleri daha rahat yapabileceği bir mutfak aleti
Kış aylarında ayaklarını ısıtacak özel ve kaliteli bir çorap ( Sevgiliyi ısıtmak bir aşığın en temel görevlerinden biridir. )
Bir koleksiyon yapıyorsa, koleksiyonuna katma değer katacak bir şey.

Ona Bin bir Gece Masallarını Yaşatın.
Bu uygulama oldukça şaşaalı ve zor görünse de evinizdeki eşyalar ile istediğiniz ortamı sağlamanız mümkün. Öncelikle bir köşeye yer yatağı veya minderi koyun. Elimde yok demeyin, her zaman kullandığınız yatağı bile yere koymak işinizi görecektir. Üstünü zevkinize göre örtülerle ve yastıklarla süsleyin. Eminiz evinizde oturma gruplarında, yatak odasında bir sürü yastık vardır. Daha sonra bu yer minderlerinin önüne bir yer sofrası koyun ve üstünü mezelerle, içkilerle donatın. Bu bölgenin etrafını kullanmadığınız bir tülle çevreleyin ve klima veya pencereden gelen hava ile mutlaka bu tüllerin uçuşmasını sağlayın. Çok basit ama ortamın tamamen havasını değiştiren bir uygulamadır. Son olarak ışıklandırmayı unutmayın. İster bir sürü mum kullanın, ister renkli lambalarla farklı bir etki yaratın, isterseniz ve imkânınız varsa şömineyi yakın.  Birde bütün büyüyü tamamlaması açısından bir köşede kokulu yağlar yakın. Unutmayın, herkes sevgilisine şık bir masada harika yemekler hazırlayabilir ama çoğu insan evinin düzenini onun için altüst etmez. Fark yaratın. Deyim yerindeyse, seviyorsanız hayatı onun için bayram yerine çevirirsiniz.
Düzen hastası olmayın. Biliyoruz ki bu yaptıklarınız evinizin düzenini biraz altüst edecek ama bir düşünün her şeyin düzenli olduğu sıkıcı bir gece mi yoksa ikinizin yaşayacağı rüya gibi bir gece mi geçirmek istersiniz? Mutlu olmak için çaba göstermek gerekir ve sizde bu çabayı en sevdiğiniz insan, sevgiliniz ve kendiniz için gösterin. Bu çabaların onu nasıl değiştirdiğine ve hayatınızın nasıl daha güzel hale geldiğine inanamayacaksınız.

Klasik Yolları Deneyin.
Aklınıza çok özel bir şey gelmiyorsa yıllardır denenmiş klasik yolların ve klasik hediyelerin de işe yarayacağını unutmayın. Sonuçta amacınız ona olan sevginizi göstermek. Gül gönderin, evinizde bir mum yolu oluşturup yolun sonuna seni seviyorum yazabilir veya bir hediye koyabilirsiniz. Radyoda veya bir billboard da, gazetede ilan vererek aşkınızı ilan edebilirsiniz.

Son olarak; Sevgili dediğiniz kişi size bu dünya da hiçbir şeyin, hiç kimsenin yaşatmadığı, yaşatamayacağı duyguları yaşatan, büyük ihtimalle size en yakın olan kişidir. Eğer gerçekten aşıksanız, her fırsatta bu aşkı kutsamaktan ve aşık olduğunuz kişiyi mutlu etmekten kaçınmayın. Hayatta ne yaparsanız size geri döneceğini unutmayın, mutlu ederseniz mutlu olursunuz