14 Ocak 2014 Salı

Annelere Özel Hediye Fikirleri

Mayısın 2. haftası öyle özel öyle mükemmel bir haftadır ki hakkını asla ödeyemeyeceğimiz o kutsal ve aziz varlığın haftası.
Evet 12 Mayıs Pazar günü işte o değerli gün. Anneye annelik duygusunun ne olduğunu hissettiren, onu senede 1 gün de olsa başımızın tacı yapan, onu her şeyden farklı kılan o müthiş gün.
Bu özel günde anneniz sizden asla hediye beklemez aslında. Ama biz onları mutlu etmek için gönlümüzden ne koparsa alır ve onun ayaklarını yerden keseriz. Alınacak hediyeler o kadar çok ki nerden başlasam bilemiyorum. Ya da öyle marjinal sürprizler yapılabilir ki gerçekten onu onun gününde sevindirebiliriz.
Böyle bir günde onu gerçekten mutlu etmek istiyorsanız sizlerle birkaç tane naçizane fikri paylaşmak isterim. Anneler günü hediyeleri için ilk akla gelebilecek ve değerlendirilmesi mümkün ve olası fikirler şöyle:
Erkenden kalkılıp ona şahane bir kahvaltı sofrası hazırlayıp bol öpücükle uyandırabiliriz. Daha sonra onun elini o gün sıcak sudan soğuk suya sokturmayız. İş yaptırmayıp onu dışarı çıkartabiliriz. Güzel bir akşam yemeği yedirip yemek sırasında ona güzel bir video hazırlayıp onu ne kadar sevdiğimizi anlatabiliriz. Hatta videonun arkasında çalan fon müziği de Candan Erçetin'den Annem olsun. Düşünsenize ne kadar da duygulanır. Ya da çok istediği ama ne zamandır alamadığı, almadığı bir eşyayı alabiliriz. Bir tektaş mı desem, sevdiği tarzda kıyafet mi desem, mutfak araç gereçleri mi desem bilemedim. Kendimi örnek verecek olursam anneme ilk hediyem bir tablo ve tablonun içinde de yazan sözler şunlardı: Melek yüzlü, altın kalpli, ağır başlı, tatlı dilli, meleklerin eşi sanki, sensin benim güzel annem. Annemin o duygusal anı o gözyaşları hala beni ısıtır. Daha sonra bu tablonun yerini kazaklar, başörtüler, mutfak robotları aldı.
Ama şu sıralar en çok tuttuğum hediyelerden biri de oscarlar. Yılın en iyi annesi oscarına annenizi layık görüyorsanız ki  görmemek absürt olurdu. Ona bu oscarı hediye edebilirsiniz. (Anneler Günü Hediyesi Oscar Ödülü: Bu ürüne bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.)
Zevklerini düşünerek yola çıkarsak işimizi daha çok kolaylaştırırız. Mesela makyaj yapmayı çok seven biriyse ona bir makyaj seti alabiliriz. Takılara karşı büyük bir sempatisi, ilgisi varsa güzel bir kolye, küpe, yüzük vs. alabiliriz. (Divas pırlanta yüzük çeşitlerine buradan ulaşabilirsiniz.) Yine modaya, giyim kuşama, kıyafetlerine aşırı düşkünse güzel bir gömlek, etek, pantolon, çanta, kazak, eşofman takımı ya da ayakkabı olabilir. Mutfak eşyalarına karşı çok düşkünse herhangi bir çatal kaşık seti, robotlar, tencere takımı olabilir. (Süper Anne Mutfak Önlüğü için tıklayın.) (Çatal Kaşık Mutfak Saati'ni incelemek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.) Kokusunu içine çekebileceğiniz bir parfüm olabilir.
Kitap okumayı çok seviyorsa sevdiği bir yazarın romanı, elektronik aletlere düşkünse bir cep telefonu ya da bilgisayar da olabilir. (Ledli kitap okuma gözlüğünü incelemek için tıklayın.) (Ledli okuma büyüteci imli ürünü incelemek için tıklayın.)
Eğer bir anne olsaydım herhalde işin maddi boyutunu değil de daha çok maneviyatını düşünürdüm. Evladımdan duygusal sözler, güzel geçirilen bir  gün isterdim. (Her güne anlamlı ve güzel mesajlar içeren bir kavanoz: Canım Annem Kavanozu'na buradan ulaşabilirsiniz.)
Sadece hediye almak da şart değil. Onu o gün mutlu kıl, anne olduğunu hissettir. Bu bile onu en özel kılar. Ama sadece anneler gününde iyi davranıp diğer günleri de pas geçmeyelim. Unutmayalım ki cennet annelerimizin ayaklarının altındadır.