14 Ocak 2014 Salı

Sevgililer Günü Yaklaştığı Halde, Henüz Ne Yapacağınıza Dair Bir Fikriniz Yok Mu?

Elbette bu sene de sevgilinizle sinemaya gidebilir, romantik bir akşam yemeğine çıkabilirsiniz. Ama bu fikir artık biraz eskidi ve paranızı sıkıcı bir şeylere harcamanın hiç gereği yok. En iyi randevu fikirleri aslında çok fazla para da gerektirmiyor. Tek ihtiyacınız olan iyi bir fikri hayata geçirmek.

1. Birlikte yemek yapın

Kendiniz güzel yemekler yapabiliyorsanız, neden pahalı bir akşam yemeğine gidesiniz?Sevgilizle birlikte yemek yapmak çok eğlenceli ve romantik bir fikir olabilir. Ve birlikte bir şeyler yapmanın birleştirici etkisini de unutmayalım. Yemek yapmayı çok iyi bilmiyorsanız bile fark etmez; eminiz bu gün birlikte yapacağınız makarna hayatınızda yediğiniz en iyi makarnalardan biri olacaktır.

2. Yürüyüşe çıkın

Şubat ayında hava, dışarıda yürüyüş yapmak için biraz soğuk olabilir ama doğada sevgilinizle birlikte çıkacağınız romantik bir yürüyüşün nasıl güzel olacağını düşünün bir. Hatta çok soğukta, kar yağarken bile. Elbette size önerimiz, kendinize yürüyüş için güzel bir yer bulmanız. Hatta bir göl kıyısı harika bir fikir olabilir.

3. Trekking

Spor düşkünü müsünüz? Peki o zaman neden Sevgililer Günü’nü dağlarda geçirmeyesiniz? Böylelikle sevgilinizle birlikte güzel saatler geçirirken, vücudunuz ve sağlığınız için faydalı bir aktivite gerçekleştirmiş olursunuz. Hem böyle bir aktivite neredeyse hiç para tutmaz! Eğer karşılayabiliyorsanız, trekking için bir haftasonu tatiline de çıkabilirsiniz. Romantik bir dağ evinde geçirilecek zamanları düşünün.

4. Film

Güzel bir film seçin ve kendinizi sıcacık bir battaniyenin içine bırakın. Biraz patlamış mısır da varsa, sevgilinizle sakin ve çok hoş bir akşam geçirebilirsiniz. Gerçekten romantik filmlerin yapıldığı dönemden eski bir film de tercih edebilirsiniz. Romantik bir atmosferin yanında, nostalji de gecenize renk katacaktır!

5. Define avı

Size oldukça eğlenceli bir oyun önerimiz olacak. Evde birbiriniz için aldığınız hediyeleri saklayın ve ardından define avına çıkın. Farklı talimatlar, ipuçları ve sembollerle, bu av çok eğlenceli bir hale dönüşebilir. Böylelikle birlikte çok eğlenceli saatler geçirebilir, birbirinizi daha yakından tanıyabilir ve çok keyifli bir akşam geçirebilirsiniz. Her şey hayal gücünüze bağlı.

6. Müze ya da bir tiyatro oyunu

Sevgililer Günü’nü geçirmek için diğer bir güzel fikir de, bir müzeye ya da tiyatro oyununa gitmek olabilir. İlk bakışta, sıradışı ya da sıkıcı gibi görünebilir ancak ilişkinize yeni bir tazelik getireceğini söyleyebiliriz. Gene de bu türden aktiviteler size sıkıcı geliyorsa, bir fotoğraf sergisine ya da bir komedi gösterisine de gidebilirsiniz.

7. Oyun oynayın

Bu fikir size biraz çocukça gelebilir ancak oyun oynayarak geçirilecek bir gece de aşırı ölçüde eğlenceli olabilir. Eğer isterseniz, arkadaşlarınızı da davet edebilirsiniz. Ya da yalnızca sevgilinizle birlikte, daha iç gıdıklayıcı oyunlar oynamayı da tercih edebilirsiniz.

8. Gönüllü olacağınız işler yapın

Sevgililer Günü’nde, hayır işleri de yapmayı tercih edebilirsiniz. İstediğiniz takdirde, sevgilinizle birlikte günlük olarak çalışabileceğiniz birçok gönüllü iş bulabilirsiniz. Böylelikle, birlikte hoş zaman geçirmenin yanında, diğer insanlar için de yararlı bir şeyler yapmış olursunuz.

9. Spor

Sevgililer Günü’nü faal bir şekilde de geçirebilirsiniz.. Birlikte hareketli zamanlar geçirebileceğiniz bir aktivite Sevgililer Günü için çok iyi bir fikir olabileceği gibi, bunu bir alışkanlığa döndürebilirseniz, kendinizi Sevgililer Günü’nden gerçek kazananlar olarak çıkmış sayabilirsiniz.


10. Şaraplar

İyi şarap her zaman Sevgililer Günü’nün bir parçası olmuştur. O halde Sevgililer Günü’nde sevgilinizle birlikte farklı şarapları tadacağınız bir etkinliğe de katılabilirsiniz.

Biraz araştırma yaparsanız, bunun için özel turlar yapıldığını ve farklı şarap menülerine sahip birçok mekan olduğunu görebilirsiniz. Böyle bir ortamın zarif havası, mükemmel bir Sevgililer Günü anlamına gelebilir. Ve muhtemelen eve de pek ayık dönmeyeceğinizden, gecenin geri kalanını çok daha renkli bir şekilde geçirebilirsiniz.


11. Farklı bir sinema deneyimi

Son yıllarda büyük alışveriş merkezlerindeki çok salonlu sinemalara alıştık. Öte yandan, Sevgililer Günü’nde küçük, hatta köhne bir sinemada film seyretmek de çok hoş bir fikir olabilir. Tek yapmanız gereken, ikinizin de sevebileceği bir film bulmak.

12. Kahve

Kulağa çok basit mi geliyor? Oysa en iyi fikirler genellikle en basit olanlardır. Ve sevgilinizle sakin bir ortamda karşılıklı kahve içerken, dilediğiniz kadar sohbet edebilir, geçmişteki güzel anılarınızı anabilir ve birbirinizi daha yakından tanıyabilirsiniz.

Güzel, sakin, çok fazla insanın olmadığı, rahat bir şekilde konuşabileceğiniz bir yerbulduktan sonra, gerisi size kalmış.

13. Masaj

Masajdan hoşlanır mısınız? Evet, genellikle iyi masaj pahalı bir şeydir. Ama sevgilinizle birbirinize masaj yapmanın hiçbir maliyeti yok!

Kendinize rahat, loş bir ortam yaratın, romantik bir müzik ve mumları da ekleyin, ve birbirinizle ilgilenin. Böylelikle gecenin geri kalanı için de rahatlamış olursunuz.


14. Birlikte yapabileceğiniz bir hobi bulun

Uzun zamandır yeni bir şeyler mi denemek istiyorsunuz? Ya da sevgilinizle ortak bir hobinizin olmaması canınızı mı sıkıyor?

Sevgililer Günü, sevgilinizle birlikte keyifle yapabileceğiniz bir hobi bulmak için de çok iyi bir fırsat olabilir. Sizi gelecek yıllarda da eğlendirecek bir şeyler bulmamanız için hiçbir neden yok.


15. Romantik bir geziye çıkın

Romantik bir gezi, ilişkinizin ilk günlerindeki ateşi yeniden canlandırmak için çok iyi bir fikir olabilir. İlk kez buluştuğunuz yerde bir kahve için, ilk kez öpüştüğünüz yeri ziyaret edin,evlenmeye karar verdiğiniz restorana gidin. 

Geçmişinizde, aşkınızı canlandıracak yeterince anı olduğunuza eminiz ve bu fikirlerle mükemmel bir Sevgililer Günü geçirebilirsiniz.


16. Sauna ve banyo

Birçok spa merkezinde, Sevgililer Günü’nde sauna ve jakuzilerde çok özel zamanlar geçirebilirsiniz. Bundan daha iyi bir Sevgililer Günü düşünebiliyor musunuz?

Saunanın sıcaklığı, jakuzinin dinlendirici etkisi ve yalnızca ikiniz. Böylelikle romantik bir zamanın yanı sıra, dinlenebileceğiniz ve ertesi gün için enerji toplayabileceğiniz bir şey yapmış olursunuz.


17. Anti-sevgililer Günü

Sevgililer Günü neden illa romantik olmak zorunda olsun ki? Bu günü kendi tarzınızda da kutlayabilirsiniz. Koltuğunuza kurulun, pizza sipariş edin, iyi bir komedi izleyin. Aşıkların gününü kutlamak için farklı bir yol olabilir ancak romantizm çok umrunuzda değilse, birlikte böyle de çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.


18. Aşk mektubu yazın

Birbirinize olan aşkınızı ne sıklıkla ve nasıl gösteriyorsunuz? Bu size çok da önemli gelmeyebilir, sonuçta birbirinize olan duygularınızın farkındasınız. Ancak gene de arada bir sevgilinize aşkınızı göstermekten de zarar gelmez.

Bu Sevgililer Günü’nü bu açıdan bir fırsat olarak görebilir ve birbirinize aşk mektupları yazabilirsiniz. Bir şiir ya da romantik bir öykü de olabilir. Önemli olan duygularınızı göstermeniz.