18 Şubat 2014 Salı

Düğün Hediyesi Önerileri

Düğün hediyesi almak!

Gelin ve damadı, düğünden sonra istemedikleri hediyelerle başbaşa bırakmayın. Ne alacağınızı bildiğiniz zaman düğün hediyesi almak çok zahmetsiz bir iş. İşte mükemmel düğün hediyesini seçmek için basit ipuçları...

Hediye listelerini kontrol edin

Hediye seçmekte zorlananlar için iyi haber: Gelin ve damadın hazırladığı hediye listesinden seçeceğiniz herhangi bir hediye kesinlikle çifti çok mutlu edecektir. Günümüzde artık birçok çift, birkaç değişik mağaza ile anlaşıp, değişik fiyat aralıklarında bir çok hediyeden oluşan bir ihtiyaç listesi hazırlıyor. Mağazaların sağladığı kolaylıkları da unutmamak lazım. Birçok mağaza internet üzerinden alışveriş seçeneğine sahip, üstelik hediyenizi sizin için gelin ve damada doğrudan yollayanlar da var. Sizin tek yapmanız gereken listeden bir hediye seçmek.

Listede olmayan bir hediye almak

İyi düşünün, iyi karar verin. Bir mağazada görüğünüz kristal mumlukların, çiftin evindeki kristal bardak takımı ile ne kadar da uyumlu olacağını düşünebilirsiniz. Ama sizin dışınıza, beş ayrı konuk daha böyle düşünmüş olabilir, aklınızda çıkarmayın. Düğünde aynı hediyenin birkaç kişiden birden gelmesi sık rastlanan bir durumdur. Bunu önlemek için, dilek listelerine bir kez daha göz atın ve kendinizi onların yerine koyun, onlar gibi düşünmeye çalışın. Gelin ve damatla konuşup, onlardan ufak ipuçları da alabilirsiniz. Hediyenizi çok beğeneceklerinden emin olsanız bile, hediye paketinin içine geri iade veya değişim kartı eklemeyi sakın unutmayın.

Balayı hediyesi

Çift balayı için başka bir şehire ve ülkeye gitmeyi mi planlıyor? Gidecekleri yerin en iyi restoranlarından birinde onlar için güzel bir rezervasyon yaptırabilir ve hesabı siz ödeyebilirsiniz. Bu hediyeyi hayat boyu unutmayacaklarına emin olabilirsiniz. Veya, gidecekleri yeri siz daha önceden gördüyseniz ve bilgi sahibiyseniz; onlara yolculuk boyunca kullanabilecekleri hediye çekleri verip, orada mutlaka denemeleri gereken yerel yemekleri ve görmeleri gereken doğal harikaları not edip bir zarfın içine koyabilirsiniz.

İlgi alanlarına yönelik hediyeler

Mutfak araçları, banyo aksesuarları ve yatak odası takımları gibi hediyeler her ne kadar listelerin en çok arananları olsa da; bunlar çok kişisel ve özel hediyeler değildir aslında. Gelin ve damat ile yakın arkadaşsanız onların karakterlerine ve ilgi alanlarına hitap edecek daha özel bir hediye bulabilirsiniz. Örneğin; gelin veya damat müzik ile ilgileniyorsa onlara otantik bir müzik aleti hediye edebilir; yolculuk yapmaktan çok hoşlanıyorlarsa onlara donanımlı bir yolculuk kiti hazırlayabilirsiniz. Sanat ile ilgileniyorlarsa, ilgilendikleri alanda onlara ufak sürprizler hazırlayabilirsiniz.

Eğer hiçbir şey bulamazsanız...

Gelin ve damada hediye almakta çok zorlanır ve hiçbir hediyede karar kılamazsanız; çifte nakit para vermekte hiç bir zaman sakınca yoktur. Bu hediye her halükarda çiftin işine yarar. Ne miktarda para hediye edeceğinizin kesin, katı bir kuralı yoktur ama bir hediye alsaydınız yapacağınız harcama miktarı ile ölçebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta da; bu parayı ne şekilde vereceğinizdir. Eğer balayılarında harcamaları için veriyorsanız, bilet veya bagaj fişi şeklinde bir kartın içine koyabilirsiniz. Yeni evleri için harcamalarını arzu ediyorsanız; ev veya sevimli bir anahtar şeklinde bir kartın içinde verebilirsiniz. Çiftin size minnettar kalacağından kuşkunuz olmasın...