25 Şubat 2014 Salı

Doğum Günü Hediyeleri


Doğum Günü Hediyeleri
Doğum Günü Hediyesi

Merhaba Milliyet Blog Okurları. Hayatınızda özel bulduğunuz her insan, sizin için aslında en güzel armağandır. Nasıl güzel bir slogan oldu değil mi? Bugünkü yazımızda, bu özel kişilere hediyeedilmek üzere doğum günü hediye fikirleri vermeye çalışacağız.
Herkesin bildiği klasik bir söylem; İnsan sosyal bir varlıktır. Gerçekten de, insanların sağlıklı ve mutlu bir şekilde hayatta kalabilmesi için, başka insanlara her zaman ihtiyacı vardır. Örneğin, sıkıntılarını paylaşabileceği bir arkadaşa, örneğin duygularını yaşayabileceği bir sevgiliye, yine örneğin, korunduğunu ve gözetildiğini hissettiği bir aileye! Dolayısı ile, her an ve her zaman yanımızda birilerinin olduğunu bilmek, bizlere değer verdiğini hissetmek, insanı inanılmaz derecede mutlu kılıyor ve huzur veriyor. 
Geçmişten günümüze, birlikte yaşamanın getirdiği yaşam tarzı, bazı geleneklerin de kendiliğinden oluşmasını sağlamıştır. Bu geleneklerden en önemlisi, uzun yıllardır süre gelen, kişilerin hayata merhaba dedikleri günün yıl dönümü olan doğum günüdür.
Malumunuz üzere doğum günü kutlamak, bu özel günde hediyeleşmek, insanlar arasındaki bağları ve sevgi dediğimiz duyguları güçlendiren çok özel bir gündür. Doğum günü gibi özel günler, kutlanmayı fazlası ile hak eder. Çünkü, hayatınızdaki özel insanlara, doğum günü hediyeleri eşliğinde "iyi ki varsın", "iyi ki doğdun","Nice Mutlu Yaşlara" gibi iyi ve güzel temennilerimiz ile, O'nların yanında olduğumuzu ifade eder, değerli olduklarını hissettirmeye çalışırız. Doğum günü için verilen hediye ise, bu güzel duygularımızın bir belirtisi olarak sevdiğimiz insanlara takdim ettiğimiz şeydir. Doğum gününde verilen bir hediye, salt bir eşyadan çok daha fazla şey ifade eder. Çünkü hediye, geleceğe bırakılmış bir hatıradır ve O özel günü kişiye hatırlatır. Hediyenin kişiler üzerinde yarattığı olumlu psikolojik etkileri de düşündüğümüzde, güzel ve doğru birdoğum günü hediyesi seçmenin ne kadar önemli olduğu kendiliğinden ortaya çıkmış olur. 
O halde, kime nasıl bir doğum günü hediyesi alınabilir? Gerçekten de, hayatınızda farklı katmanlarda önem arz eden kişiler için, güzel bir doğum günü hediyesi seçmek her zaman kolay olmayabiliyor. İnsan sosyal bir varlıktır dedik ya! İş yerinden farklı bir sosyal çevresi, mahalleden farklı bir sosyal çevre, arkadaşlık ortamı, aşk yaşamı, aile ve akraba bağları derken, hatırı sayılır oranda bir insan kümesi ile içli dışlı olur. Şimdi tüm bu, samimiyet bağı kurulan, sevgi köprüsü oluşturulan kişiler için nasıl veya ne gibi doğum günü hediyeleri alınmalı?
Doğum günü hediyemi aldım, tamam demek ile olmuyor!
Arkadaşa doğum günü hediyesi seçmek! Örneğin; iş yerinden bir mesai arkadaşınızın doğum günü var ve O'na hitap edecek, ilgisini çekecek iyi bir doğum günü hediyesi ne olabilir? Arkadaş ortamınızdaki değer verdiğiniz bir kız arkadaşınıza doğum günü hediyesi ne alınabilir? Elbette ki, sipariş üzerine bir hediye olmaz ve olmamalı da! Hediye gönülden gelen ve kişilerin bütçeleri ile doğru orantılı bir şeydir. Ama, özensiz şekilde seçilmiş bir hediyenin de, hakkınızdaki olumlu düşünceleri bir anda negatife çevireceği de kesin!  Bu yüzden hediye seçerken, bütçeniz dahilinde olan, arkadaşlarınızın beğenilerini, inançlarını, karakterini gözeten hediyeler belirlemeniz son derece önemlidir. 
Burada sizin için erkek arkadaşlarınıza doğum günü hediyesi olarak alabileceğiniz hediye fikirleri yer almaktadır: 
Aynı şekilde bayan arkadaşlarınıza alabileceğiniz doğum günü hediye fikirleri için de bu linke bakabilirsiniz: 
Dikkat ederseniz daha sevgilinize, eşinize, annenize veya kardeşinize alınacak hediyelere daha girmedik bile! Sevgiliniz veya eşiniz, elbeteki sıradan ve herkese alınabilecek hediyelerden çok daha başka, üzerinde sevgi yüklü, aşk yüklü doğum günü hediyeleri bekler. Bunun için ise hediye önerilerimiz şöyle;
Sevgili Babanız ve Annenize yönelik, alınabilecek doğum günü hediye fikirlerimize ise aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.
Başka bir hediye fikirleri konusunda görüşmek ümidi ile!
Sevgi ve Saygılar