14 Şubat 2014 Cuma

14 Şubatta Sevgili İle Gidilebilecek Yerler

Aşk yürekte cereyan ettiği vakit insan sevdiğiyle her yere gitmeye hazır hisseder kendini.. Zaman ve mekân fark etmez sadece birikteliğin olması mühimdir seven için. Bir an olsun sevgilinizin ellerinin uzaklaşmasını istemezsiniz ellerinizden. Hep bir bağlılık söz konusudur aşkın derininde. Amaçtaki güzelliğin sevdiğiniz kişiyle vakit geçirmek olduğu gerçeğine toz kondurmuyoruz elbet. Ama gideceğiniz mekânlar duygularınızı harekete geçirecek güzel ortamlar olsa fena mı olur? İş yoğunluğunuzdan sıyrıldığınız ve sevgilinize " hafta sonu benimle kuşlara rakip olmaya var mısın? Özgürlüğümüzün tadını çıkaralım, istemez misin? " diye bir teklif sunsanız kimbilir sevgiliniz ne kadar mutlu olacak. Mutluluğun tadı değişik ortamlarda emin olun daha da güzelleşecek. Her şey iyi güzel hoşta sevgilinizle hep aynı mekânları ziyaret etmeniz size de sıkıcı gelmeye başlamadı mı? İstanbul gibi güzel bir şehirde neden kendinizi kısıtlayasınız ki! Sevgilinizle rüya gibi geçecek bir haftasonu yaşamaya hazır olun!  Şimdi kemerleri sıkı sıkıya bağlayın gezi rehberimiz tüm aşıklar için kapılarını ardına kadar açıyor. Kalkıyoruuuzzzzz!

Sevgiliyle Gezilebilecek En Güzel Yerler

1-) Adalar



















İlk olarak yapmanız gereken şey sevgilinizle gezi kararını aldıktan sonra İdo'ya atlamak.. :)  Deniz, insanı romantikliğin doruklarına çıkaracak en önemli ortam. Adalara varıncaya sevgilinizle martılara simit atmanın keyfini çıkarıp kendinizi alamadığınız sohbetlerinize dalabilirsiniz. Sevgilinizle aynı havayı solumanın vereceği mutluluğu tüm hücrelerinizde hissetmeye hazır olun.     


Sonra sizi deniz yolculuğunun bittiğini haber veren sevimli mi sevimli evler karşılayacak. İstanbul' un trafiğinden sıyrıldığınızı ve mis gibi bir hava depolayabileceğinizi size hissettirecek bu atmosfer heyecanlanmanıza sebep olabilir. Yanınızda sevgiliniz, ciğerinize dolan muhteşem bir oksijen.. Daha güzel ne olabilir ki! 





 Adalara gidipte fayton keyfi yapmamak olmaz. Tablo gibi bir görüntüde yer almak istiyorsanız adaları bir de faytonlu atlarla gezmenizi tavsiye ederiz. Tıpkı eski Türk filmlerinde olduğu gibi.. Atların hızı artıkça nallarının yere vurmasıyla çıkan o ses bile size bahar melodisi gibi gelecek.



Adalara gidipte Dilburnu Tabiat Parkını ziyaret etmemek olmaz. Günün sonlarına doğru sevgilinizle romantik bir kapanış yapmak istiyorsanız günbatımına eşlik etmek için gidebileceğiniz en güzel yer bu park.. Bir de elinizde Nikon gibi profesyonel fotoğraf makinesi bulunursa değmeyin keyfinize.. Aşkınızın daha da köklenmesine sebep olacak bu ortam en güzel cümlelerinizi, en özel şiirlerinizi sevgilinize hitap etmeniz için fazlaca uygun..

Adalara Nasıl Gidilir? 

Ulaşım bakımından geniş yelpazeye sahip olan adalara Kabataş’tan vapurla 1.5 saat, deniz otobüsüyle 50 dakika, Bostancı’dan kalkan motorlarla 25, Kartal’dan kalkan motorlarla ise 30 dakikada ulaşabilirsiniz. 
Avrupa yakasından Adalar'a direkt sefer olan iskeleler; Kabataş, Eminönü, Avcılar ve Karaköy'dür.




2-) Ortaköy


Sevgilinizle gezinizi akam yapacaksanız yolunuzu Ortaköy'e muhakkak düşürmeye çalışın. Boğaz manzarasıyla görenleri büyüleyen Ortaköy'de sizin gibi nice aşık çiftlerle karşılaşmanız mümkün. Bu mükemmel manzara eşliğinde sevgilinizle enfes tatlar keşfedebilirsiniz.


Ortaköy camii varlığıyla İstanbul'u büyüleyebiliyor. Unutulmaz geçecek gününüzden aklınızda kalabilecek olası bir manzara daha. 


Sevgilinizle günü birlik gezinin dışına taşmak ve İstanbul'u tam on ikiden vurmak istiyorsanız Ortaköy Princess Oteltam da aradığınız gibi bir mekân.. Havuzuyla, manzarasıyla, psikolojik verdiği rahatlıkla kendinizi yeniden doğmuş gibi hissetmeniz mümkün. :)

Ortaköy'e Nasıl Gidilir?

Taksim'den 42T, 40T, DT1 ve DT2 numaralı otobüslerle Beşiktaş'tan sahil durağından geçen tüm otobüslerle ulaşabilirsiniz. 
Eminönü'nden kalkan vapurla da ortaköye gelme imkânınız var. Dilerseniz Ortaköy'de bineceğiniz vapurla boğaz turu yapmanız mümkün.

3-) Yıldız Parkı - Beşiktaş


Sevgilinizle rüya gibi bir gün geçirmek istiyorsanız Yıldız Parkına muhakkak uğramalısınız. Cennetten bir parçaymışçasına güzelliğe sahip olan bu parkta sevgilinizle şimdiye kadar çekilebileceğiniz en güzel fotoğraf karelerini yakalayabilirsiniz. Güzelliğini haykıran çiçekler, sanat türküsü söyleyen özel kombineler harika bir gündü diyebileceğiniz bir anı yaşatacak size. 




Sadece bahara has güzelliği yok Yıldız Parkının.. Sonbaharda da en az bahar mevsimindeki kadar özel ve görülesi.. Pişmanlık yaşamayacağınız bir gün sizi bekliyor. 

Yıldız Parkı'na Nasıl Gidilir? 
Yıldız parkı’na gitmek için Beşiktaş’tan geçen Ortaköy istikametinde giden bütün araçlarla İETT Yahya Efendi  Durağı’nda inip Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü yanından parka giriş yapabilirler. 



4-) Tarabya


Sakin bir ortamda deniz havası almak isteyenlerin tercih edebileceği mekanlardan birisi olan Tarabya görülmesi gereken bir semt. Yaşama sevincini iliklerinize kadar hissedeceğiniz bu bölgeyi sevgilinizde eminiz çok sevecek. 



Deniziyle insanları büyüleyen Tarabya'da martılar daha heyecanlı.. :) Gezi planınızın heba olmasını istemiyorsanız seçimlerinize Tarabya'yı da dahil edebilirsiniz. 

Tarabya'ya Nasıl Gidilir?
Tarabya’ya gitmek için Beşiktaş, Zincirlikuyu ve yönünden geçen minibüslerini veya metroyu kullanıp Hacıosman durağında inerek 25A ve 25Y otobüslerini kullanabilirsiniz. 

5-) Pierre Lotti


Fransız şairden ismi alan Pierre Loti Eyip'e bağlı. 2004 yılından itibaren telefirikle geçilen pierre lotti mükemmel zaman geçirmek isteyenlerin vazgeçemedikleri adreslerden birisi.. 


 Haliç'i gören şahane bir manzara sahası bulunmaktadır. Usanmadan her seferinde ziyaret edeceğinizi düşündüğümüz Pierre Loti'yi dünyanın pek çok yerinden epey turist ziyarete geliyor. 


Akşam apayrı güzelliğe sahip bir manzaraya bürünen Pierre Loti' de sevgilinizle sıcak kahvenizi yudumlarken manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. İstanbul'a bir daha aşık olmak isteyenler Pierre Loti'yi muhakkak ziyaret etmeliler.. 

Pierre Loti'ye Nasıl Gidilir? 
Pierre Loti' ye gitmek için Haliç köprüsünden Eyüp’e indiğinizde Feshane’yi geçip Eyüp çarşısının istikametine girdikten sonra tabelaları takip ederek 10 dakika içinde Eyüp sırtlarındaki mezarlığa ulaşabilirsiniz. 
Aksaray metro çıkışındaki Eyüp minibüsleri 5 dakikada bir  kalkmaktadır. Bir başka alternatif güzergah;  Topkapı minibüs durağı veya Cevizlibağ metrobüs çıkışından kalkan pazariçi minibüslerini kullanarak yaklaşık yarım saat süren yolculuktan sonra, Pazariçi'nde inerek tabelaları takip ederek 5 dakika içinde eşsiz Haliç manzarasına ulaşabilirsiniz. Bir diğer ulaşım alternatifi ise, Edirnekapı metrobüsten sonra sadece bir minibüsle Pierre Loti’ye ulaşabilirsiniz.

6-) Samatya


Oldukça içten olan sokaklara sahip Samatya semtinde sevgilinizle balık lokantalarını ziyaret edebilirsiniz. Balık yemek için gidilebilecek ideal bir yer. 

Samatya'ya Nasıl Gidilir?
Otobüs ile ulaşım:

80       : Yedikule - Eminönü
80B     : Yedikule - Beyazıt
80T     : Yedikule - Taksim
81       : Yeşilköy - Eminönü
96T     : Atatürk Havaalanı - Taksim

Tren ile ulaşım:
(Sirkeci - Halkalı Hattı)     Koca Mustafa Paşa Durağı

7-) Çamlıca Tepesi


Aşıklar tepesi olarak bilinen Çamlıca tepesi İstanbul'un eşsiz mekânlarından birisi.  İstanbul'u ayakları altına almış olan bu tepe tüm sıkıntılarınızı unutturacak güzellikte. Sevgilinizle yaşadığınız anılarınıza en özelinden bir kareyi bu mekan sayesinde ekleyebileceksiniz. 


Yeşille mavinin enfes bütünlüğüne şahit olmak istiyorsanız gideceğiniz ilk yerlerden birisi Çamlıca tepesi olmalı.. Ciğerlerinize işleyecek olan oksijeni bile ayrıcalıklı, emin olabilirsiniz. 


Düğün için fotoğraf çekimlerininde sıklıkla yapıldığı Çamlıca belli dönemlerde gelin-damat tepesine dönüyor. :) Belki siz de sevgilinizle düğün fotoğraflarınızı burada çektirmek istersiniz belli mi olur..

Çamlıca'ya Nasıl Gidilir?

Büyük Çamlıca Tepesi’ne herhangi bir otobüs hattı olmadığından toplu taşıma araçlarıyla gelmek isteyenler Çamlıca Durağı’nda inerek 10 dakikalık yürüme mesafesinde olan sağlam yokuşlara sahip tepeye tırmanabilirler.
Avrupa Yakasından gelmek isteyenler Taksim’den kalkan 129T numaralı otobüsü kullanabilir. Anadolu Yakası’ndan gelenler ise Üsküdar’dan kalkan otobüslere binebilirler. Çamlıca Durağı’ndan indikten sonra yapacağınız zorlu tırmanış sizi yorsa da sonrasında karşılaşacağınız manzara o yorgunluğa değecektir.


8 -) Beykoz


Sevgilinizle birbirinizi rahat duyabileceğiniz, dingin bir ortam arıyorsanız Beykoz sahilini tek geçeriz. Sahil kenarında sevgilinizle yürüyüş yapabilir, denizden savrulan o tuzlu kokuyu içinize çekebilirsiniz. 

Beykoz'a Nasıl Gidilir? 

Beykoz Korusu’na gitmek için Üsküdar’dan hareket eden 15 numaralı, Kadıköy’den kalkan 15F numaralı İETT otobüsüyle ulaşabilirsiniz.Avrupa Yakası’ndan gelecekler ise otobüslerle Kavacık’a gidip, oradan Beykoz’a giden araçlarla aktarma yapabilirler. Özel araçlarıyla gidecekler ise Anadolu Yakası’ndaki sahil yolundan Beykoz’a doğru gittiklerinde Beykoz merkezine gelmeden sağ tarafta kalan Beykoz Korusu’nu görebilirler


9-) Emirgan Korusu


Renklerin dansına şahit olmak ve gözlerinizi ödüllendirmek istiyorsanız rotanızı Emirgan korusuna çevirin. Mis gibi çiçek kokuları eşliğinde doğanın güzelliğini sindire sindire temaşa edin. Fotoğraf çekmeyi ve çekilmeyi sevenlerin değerlendirmesi gereken bir ortam olduğunu söylemeden edemeyeceğiz. Zaten oraya gittiğiniz zaman fotoğraf makinenize dokunmamanız neredeyse imkânsız.. 



Bir hafta sonu sevgilinizle birlikte Emirgana bu sarı köşk için gelin. :) Enfes bir kahvaltı yapabileceğiniz bu köşk masal gibi bir gün geçirmenize sebep olacak. 


Aşık çiftler muhabbetlerinin bitmesini hiç istemezler. Hele ayrılık vakti geldiğinde zamanın durmasını ve sohbetlerine devam etmeyi bile düşlerler. Emirgan korusunda sevgilinizle en güzel sohbetlerinizi tablo gibi duran bu yolda sürdürebilirsiniz. 

Emirgan'a Nasıl Gidilir?
Toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak isteyenlerse İstinye, Bahçeköy, Sarıyer yönünden 25E, 42T, 40T numaralı otobüslerle, Kabataş yönünden gelmek isteyenler 25E, 40T, 22RE numaralı otobüslerle, Mecidiyeköy yönünden gelmek isteyenler 29Ş numaralı otobüsle, Zincirlikuyu yönünden gelmek isteyense 40B numaralı otobüslerle ulaşabilir.

10-) Kız Kulesi


Denizin ortasında bir kule.. Aşkın direnme hali..  Denize aşık bir kule ama hiçbir şey orada olmasına engel değil. Zorlu mücadeleler veren aşıkların özellikle gidebileceği harika bir atmosfer. 


Gününü deniz sarhoşluğuyla ve şehirden tamamen bağımsız bir ortamda geçirmek isteyen çiftlerin tercihi Kız Kulesi.. Sevgilinize büyük bir jest yapmaya ne dersiniz? 

Kız Kulesine Nasıl Gidilir?

Kız Kulesi'ne Avrupa Yakası’ndan gitmek için Kabataş’tan veya Ortaköy’den kalkan teknelerle ulaşabilirler. Beşiktaş’tan Üsküdar’a motorlarla ulaşıp Üsküdar İskelesi’nden 10 dakikalık yürüyüş sonrasında ulaşılan Salacak’tan kalkan teknelerle de gidebilirler. Anadolu Yakası’ndan tek ulaşım Kız Kulesi’nin 50 metre ötesinden Salacak’tan kalkan teknelerledir. Öğrenciler için 10, yetişkinler için tekne ücretinin 15 olduğu Kız Kulesi'nden dönüş yolunda ücret ödemiyor ve istediğiniz yere giden tekneye binebiliyorsunuz.

11-) Galata Kulesi


Haliç'ten İstanbul'un manzarasını izlemek isteyenler için mükemmel bir fırsat sunan Galata Kulesi, sevgilinizle mükemmel bir gün geçirmenize sebep olacak. Tarih koklamak isteyenlerin vazgeçilmezleri arasında olan bu kule sizin gibi binlerce aşık çifti misafir etti. Eğer gezip görmediyseniz muhakkak ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. 


Masal kitaplarından çıkmış gibi duran bir mekâna teşrif etmeyi reddetmezsiniz herhalde.. İstanbul'u İstanbul yapan diğer kule karşınızda.. Romantikliğinize layık bir ortam arıyorsanız Galata Kulesi vazgeçilmeziniz olmaya aday.. 



Galata Kulesi'ne Nasıl Gidilir?

Galata Kulesi
’ne ulaşım Taksim’den İstiklal Caddesi’nden yürüyerek veya tramvayla Galata semtine gidip kulenin tepesini görerek kuleye vararak,

Eminönü tarafından finikülerle Karaköy durağında inip Karaköy Bankacılar Caddesi’nden yukarı doğru yay olarak tırmanarak.. Seçim sizin. :)  Galata kulesinin o güzelliği karşınızda duruyor olacak. 


12-) Otağtepe



Beykoz ilçesinin Kavacık semtinde bulunan Otağtepe sevgiliyle gidilebilecek boğaz manzaralı oldukça ideal bir mekândır. Deniz havasını soluyabileceğiniz, tuz kokulu esintisini içinize çekebileceğiniz Otağtepe'ye hayran kalmamak elde değil.. Aşkınızı ölümsüzleştirebileceğiniz harika bir ortam..


Otağtepe'ye Nasıl Gidilir?Üsküdar’dan kalkan 15M ve Kadıköy’den hareket eden 14M numaralı otobüslerle Otağtepe durağının hemen önünde inebilirsiniz. 

Avrupa Yakası’ndan gelmek isteyenler ise, Cevizlibağ’dan kalkan ve 4. Levent güzergajından karşıya geçen 500T numaralı otobüsle köprüden sonraki ilk durak olan Kavacık’ta inerek Otağtepe’ye giden otobüslerin geçtiği yere yürüyebilirler. Özel araçlarıyla gitmek isteyenler köprüyü geçtikten sonra ilk çıkış olan Kavacık çıkışından çıkıp ilk sağ ve üçüncü sola dönerek Otağtepe tabelalarına rastlayabilirler. 

13-) Gülhane Parkı


Sevgilinizle romantik bir gün geçirmek istiyorsanız bol yeşiliyle gözünüzün gönlünüzün açılacağı bir ortam sunan Gülhane Parkı'na gidebilirsiniz. Yaz mevsiminde ayrı güzel olan bu park aşık çiftlerin en uğrak yerleri arasında.