18 Nisan 2014 Cuma

Resim Yarışmalar Çocukların Gelişimine Destek Sağlıyor


1880Yarışma Fabrikası Danışmanı Muazzez Yaşbala, resim yapmanın çocukların duygusal ve kas gelişimlerine katkıda bulunduğunu ve resim yarışmalarının etkisini anlatıyor.
Belirgin bir kas olgunluğuna eriştikten sonra her çocuk, kağıt üzerinde bir takım çizgi denemelerinde bulunur. Kağıda yapılan ilk işaret ve çizgi, giderek birer sanata dönüşür. Tabii ki çocukların yaptıkları resimler onların gelişim düzeylerini ve bireysel özelliklerine göre farklılıklar gösterir. Resimdeki gelişimleri; karalama dönemiyle başlayarak, büyüdükçe resimleri daha ayrıntılı ve daha gerçekçi olmaya başlar.
Yarışma Fabrikası Danışmanı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Muazzez Yaşbala, çocukların resim ile ilişkisini şu şekilde açıklıyor: ’’Çocuklar yaptıkları resimlerle aslında bizlerle iletişim kurarlar ve mesaj verirler. Resim çocuğun dış dünyayı algılayışının bir göstergesidir. Oyun gibi canlı tutar. Çünkü çocuk resim yaparken kendini özgür bir oyun ortamında hisseder.
Ebeveynler çocuklarının sosyal ve duygusal gelişimlerine destek vermek ve daha fazla resim yapmalarını teşvik etmek amacıyla resim yarışmalarına katılmalarını sağlayabilirler.’’
Türkiye’nin ilk yarışma ajansı Yarışma Fabrikası’nın organize ettiği resim yarışmaları, çocukların gelişimlerine destek vereceği gibi, yarışmaları düzenleyen kurumları da hedef kitleleri ile buluşturacağı açıktır.