12 Nisan 2014 Cumartesi

Bebek İle Tatil Yaza Hazırlık

Bebekle tatil -YAZ-

Eşimin üniversite arkadaşının düğününün İzmir'de olmasını da fırsat bilerek cumartesi günü İstanbul'dan yola çıkarak Salı akşamına kadar uzattığımız tatilde, Kuzey'i havuzla/denizle tanıştırmak için yollara düştük.
Bebekle tatil zor mu? Valla kolay olduğu söylenemez ama 4 günde 10 yorucu şey oluyorsa o arada yaşanan tüm harika anlar için kesinlikle her eziyetine değer. Eğer ufak bir bebeğiniz varsa mutlaka cesaretinizi toplayın ve ailecek yardımcı, anane, babane almadan bir tatile gidin. Çekebildiğiniz kadar sık fotoğraf ve video çekin. Döndüğünüzde bunu yaptığınız için çok sevineceksiniz :)
Kuzey şu an sadece 6 aylık fakat daha bizim şimdiden üçümüzün dünyanın farklı ülke ve şehirlerinde çekilmiş fotoğraflarımız var.. Bugünler asla geri gelmiyor, bebeğinizi aynı 4 duvar içinde büyütmemenizi şiddetle tavsiye ederim. 


Daha evvel yazdığım 'bebekle tatil' listesine ek olarak yaz tatilinde ihtiyaç olacak konularla ilgili eklemelerim olacak;

1.Normal bebek bezine ek olarak yaz tatili için mayo bebek bezlerinden de alabilirsiniz. Normal bebek bezleri gibi suya girdiğinde şişmediğinden bebeğiniz çok rahat haraket edebiliyor. 

2.Bebeğiniz için havuz/deniz kenarına götürdüğünüz havlu sayısını mutlaka 2 adet olarak belirleyin. Birini havuzdan/denizden çıkınca kullanabilirsiniz diğerini de duşunu aldırdığınızda. 1 adet havlunun kesinlikle yeterli olmayacağını söyleyebilirim.

3.Güneşli bi yerde gideceğiniz tatilde belki de en önemli şey şapkadır. Siz genede her ihtimale karşı 2 adet şapka götürün. Bu arada şapkayı pek sevmeyen ve kafasından sürekli çıkarmak isteyen bebekler için şapkanın başının ölçüsüne uygun genişlikte olması ve çene altından bağlamalı modellerden seçmeniz uygun olacaktır. 

4.Mayo, 1adet mayo asla yeterli olmuyor. Siz 2-3 adet mutlaka yanınıza alın. Denizden/havuzdan çıkardığınızda hemen kuru bir mayo giydirmeniz bebeğiniz içinde iyi olacaktır.

5.Mayo üzerine giyilen mayo kumaşından uzun kollu üstler. Bunlar hem bebeğini güneşin zararlı ışınlarından korurken, hem de bronzlaşmasını engeller. Bir de ilk defa havuza/denize giren bebekler için üzerinde bu üst varken suya girmesi bence daha yumuşak bir geçiş yapmasını sağlıyor.

6.Tropik iklimlerde uyuyacak olan bebeğiniz için pusetin üzerine geçiriken sineklikler çok kullanışlı oluyor. Biz çok sık kullandık, mutlaka sizin içinde faydalı olacaktır.

7.Güneş koruma kremi; bununla ilgili detaylı yazıyı ileriki tarihlerde yazıyor olacağım.

8.Plaj simitleri kullanılan aya veya yaşa göre ayrılmaktadır. Satın alırken satış danışmanlarına bunu sormayı ihmal etmeyin. Eğer bebeğiniz 1 yaşın altındaysa zaten çok fazla model yok. Benim size önerebileceğim ve Kuzey'e de satın aldığım model bu; http://www.joker.com.tr/urun/sea-star-sari-bebek-simidi/10449 bir de web sitesinde incelediğim ama denemeye fırsat bulamadığım bu simitte alternatiflerim arasındaydı, bir göz atabilirsiniz; http://www.joker.com.tr/urun/bestway-bebek-alistirma-simidi/23592 üzeri tenteli veya şemsiyeli modellerin ise estetik olarak güzel gözüksede çok etkili olmadıkları düşüncesindeyim.

9.Eğer araba kiralayacaksanız arka camlarda kullandığınız güneşliklerinizi ve dikiz aynasından bebeğinizi görmenize yardımcı olan aynanızı yanınıza almayı unutmayın.

10.Eğer bebeğiniz benimki kadar küçükse (6 aylık) denizden/havuzdan çıktığında mayosunun üzerine giyebileceği kolsuz bir atlet giydirmek gerekiyor. Biz tatilimizi Çeşme'de yaptık. Burda rüzgar oldukça fazlaydı bu yüzden üzerine giydirdiğimiz kolsuz atletler hayat kurtarıcı oldu.


Birde mutlaka şunu da söylemeliyim ki; ufak bebeklerle sahilde veya havuz kenarında bulunan gazebolar çok rahat ve kullanışlı oluyor. Bebeğiniz gazeboda sağa sola yuvarlanırken aynı zamanda güneşeden de uzak kalıyor :)









Bebekle yaptığımız tatil den bir bölümle yazımı bitriyorum;

"Bebeğin lazım olabilecekler çantası, sizin ve eşinizin ortak kullanımlı plaj çantanız, simit, puset ve bebekle deniz/havuz kenarına gelinir. Öncelikle havlular serilir, yerleşilir (takribi 10 dakika ile başlayıp her geçen gün pratiklikle doğru orantılı olarak bu zaman azalacaktır), bebek soyulur güneş koruma kremi sürülür (bu işlemi odadan çıkmadan da yapabilirsiniz çünkü koruma kremleri güneşe çıkmadan 15 dakika önce sürülürse emilimi olacağından koruması daha faydalı olacaktır), mayo bezi giydirilir, üzerine mayosu giydirilir, üzerine mayo kumaşından uzun kollu üstü giydirilir, şapkası takılır, bu arada eşiniz ve sizde hazırsanız simidinizide kolunuza takarak bebeğinizi suya sokma aktivitesi start alır. Sabah 06:00 civarında da uyandığınız düşünülürse tüm bu yapılanlardan sonra yorgun ama ailecek yapacağınız aktivitenin haklı mutluluğu içinde denize doğru yürürsünüz. Pozitif düşünceler içinde bebeğiniz önce ayaklarını sokarsınız, ufak ufak alıştırmaya çalışırsınız ama ne mümkün bebeğiniz çığlık çığlığa sahili inletmektedir. 

Çok değil 2 sene evvel siz eşinizle beraber tatile gittiğinizde bikinizle aksesuarlarınızın renklerini uydurup, bakımınızla ışıldarken bu sefer denizin içinde hamilelik sonrası kilolarını nispeten(!) verebilmiş halinizle eğilmiş göbeğiniz kat kat, kesinlikle estetikten uzak saçınız başınızla bebeğinizin ayaklarını inatla suya alıştırmaya çalışırken bebeğinizde inatla kocaman sesiyle pozitif düşüncelerinizi kovalamaya çalışmaktadır.En sonunda denizin çok soğuk olduğuna karar verilir. Bebek denizden çıkarılır, havluya sarılır. Anne bebeği alır 2 dakika evvel özenle giydirdiği üstünü, mayosunu ve bezini üşümesin diye büyük bir hızla çıkartır. Duşa gider ve bebeğin üzerinden suyu akıtır, bu sefer başka bir kuru havluya bebeği sarar, kurular. Bezini giydirir kuru mayosunu giydirir. Gerekirse tekrar güneş korumasını sürer ki çoğunlukla korumalar 4 saate kadar fayda sağlar. Şapkasını giydirir, bu arada kendi kan ter içinde saçı başı birbirine girmiş halde koştururken etrafından geçen 34 beden kızlara iç geçirir." 

Tüm anneler, anne adayları ve tüm takipçilerim; hepinize iyi tatiller...