3 Nisan 2014 Perşembe

Bahçede Sürpriz Parti Var




Biz toplum olarak geleneklerimize, kutlamalarımıza düşkünüzdür. Başta bayram sofralarımız olmak üzere, ailecek biraraya gelerek kutladığımız özel günlerimiz çoktur.
Doğum günleri, mezuniyet yemekleri, bebek, düğün tebrikleri bizleri bir araya getirir. Tabii konum keyifli günler olduğu için bunları yazıyorum. Yoksa sıkıntı ve üzüntülü günlerimizde de yalnız bırakmayız birbirimizi.

Bugünlerde havaların ısınmasıyla dışarıya, doğaya çıkma arzusu daha bir arttığı için bu tür kutlamaları evimizin bahçesinde ya da bahçesi olan kafelerde yapabilirsiniz. Anlaşacağınız bir mekan ile kendi zevkinize göre süslemeler yaparak hem parti organize etme keyfini yaşar hem de  orayı bambaşka bir ortama çevirme başarısını gösterirsiniz. 

Ben oğlum ilkokuldayken yaşgününü bir kafede kutlamak istemiştim. Ancak; ortam çok sade olduğu için izin alarak bütün süslemeleri kendim yaptım. Hatta evimden çiçekler bile taşıdım mekana. Sahipleri inanamamış, sitelerine ''özel gün kutlamaları yapılır'' reklamı eklemişlerdi!


Şimdi ben size dışarıya çıkıp, bahçelerde kutlama partileri yapabileceğiniz örnekler göstereceğim. Ama lütfen '' Kim uğraşacak bunlarla ?'' demeyin! Bu uğraşların hayatın içinde birer renk olduğunu ve bu renklerin de büyük farklar yarattığını unutmayın...Özellikle sevdiklerinize bu farkları yaşatmayı hiç ihmal etmeyin... 

Önümüzdeki günlerde mutlaka birilerinin yaşgünü ( Küçük çocuklar ve anneleri için bahçeler çok uygun !)  ya da mezuniyet yemekleri vardır. Son günlerde bebek doğmadan önce yapılan (Baby shower) kutlamaları, bekarlığa veda partileri, Askerden dönen oğlunuza hoşgeldin temalı kutlamalar da popüler olmaya başladı !

_  İşinize en yarayacak malzemelerin başında şamdan ve fenerler geliyor. Hem şık hem de ortamın görüntüsünü çok değiştiren objelerdir. İçine koyacağınız doğal çiçeklerle romantik bir hava da yakalayabilirsiniz.
                                     
                

_ Eğer parti annesi sizseniz, ortama dahil olup saçınıza istediğiniz çiçeklerden taç yapabilirsiniz. Hiç çekinmeyin çünkü parti kızlarından birisiniz !


_  Bu yeşilliklere en çok yakışan örtü türü ekose, renkleri ise kırmızı, beyaz ve pembedir. Çünkü; yeşilliklerle harika bir zıtlık yansıtırlar. Hatta dantellerinizi de kullanırsanız, dış mekan romantik bir kır düğününe benzer ve kendinizi sanki Güney Fransa'nın  köylerinde hissedersiniz.


                            


_  Parti süsleme malzemelerini bulmak artık çok kolay hale geldi internet sayesinde. Farklı ürünleri yurt dışından bile temin edebilirsiniz bu yolla. Kelebekler, renkli peçeteler de oldu mu tamamdır...


_  Çocuklara garson görevi verirseniz eminim bunu bayılarak yapacak çok çocuk çıkar ! Ancak bir şartla; en sevimli garson olacağını garantilemeniz gerek !



_ Bahar ve yaz aylarında her yerde bol bol, renkli renkli çiçekler var. Toplayın onları, koyun şöyle kocaman vazolara. Tamam. Bir de çıkarın vintage (Eskitme) tarzı çay takımlarınızı, buyurun doğanın göbeğindeki lükse... Tabii bu önerim çocukların olmadığı kutlamalar için geçerli !

                

_   Süslemelerin en önemli parçalarından biri de masa örtüleridir. Düz, sade, beyaz alacağınız bir kumaşı bol fırfırlı dikerek ( Diktirerek) etkileyici hale getirebilirsiniz. Birkaç tane cam fanus ayaklı tabaklar ve beyaz mumlar ! İşte doğanın içinde bile yarattınız şık ortamı !


 _   Kutlama dediğin balonsuz olmaz, bol balonla gökkuşağı etkisini sağlayabilirsiniz...

                                           
                                                 
_  Eskicilerden bulabileceğiniz ve o güne kadar hiç aklınıza gelmeyen bir eşya bile çok işinize yarar bu tür partilerde. Bakın bir el arabası ne güzel servis masası olabilir... 

                            

      

_  Ha;  unutmadan bu işler için metrelerce rengarenk kurdeleler alın. Fiyatı ucuz, ancak görsel  etkisi çok olan malzemelerdir. Dolayın sandalyelerinize, asın iplere renk renk...

                                    

     


_  Yatak odanızdaki bir komidini bile servis amaçlı kullanabilirsiniz