25 Mart 2014 Salı

Küçük Çocuklara Hediye Önerileri


hediye bebek

Hangi çocuk hediye sevmez ki?

Her yaş grubuna hitap eden, kız ve erkek çocuklara göre değişkenlik gösteren ve çocuklarımızın ilgi alanları dahilinde, dizaynları ve yapıları farklı türden bir çok hediye bulunmaktadır.

Küçük çocuklara Hediye alınırken dikkat edilmesi gerekenler;

  • Çocuklara hediye alırken göz önünde bulundurulması gereken ilk konu, hediyenin güvenli olmasıdır. Şekli, yapısı, içeriği dahilinde çocuğunuz oyun oynarken ona zarar vermeyecek bir biçimde olmalıdır. Ayrıca alınacak hediyenin,  küçük parçalara sahip olmaması ve keskin kenarlardan oluşmaması gerekir. Çünkü özellikle 3-4 yaş ve altı grubundaki çocuklar dokundukları ve eline aldıkları her şeyi ısırma, ağza alma eğilimindedirler. 
  • Tercih edilen hediye doğal içeriklerden yapılmış, kimyasallardan ve çocuk sağlığını tehlikeye sokabilecek renklendiricilerden uzak olmalıdır. 
  • Aldığınız hediye çocuğun yaşı ile uygun olmalıdır. Çünkü çocuk için tercih ettiğiniz hediye yaşına uygun değilse, daha büyük yaşlara veya daha küçük yaşlara hitap ediyorsa, çocuk ya anlamadığı için; ya da sıkıldığı için, alınan hediyeyi bir kenara bırakır. 
  • Hediye; çocukların tanıma ve öğrenme süreçlerine katkıda bulunmalıdır. Savaş, kavga, çatışma gibi bilgisayar oyunları veya  Silah, bıçak, kılıç gibi, şiddeti teşvik edici oyuncaklar çocukların ruhsal gelişimine olumsuz etkilemekte ve ayrıca çocukların öğrenme düşünmek-sonuç çıkarımları güdülerini törpülemektedir. Bilhassa bilgisayar oyunlarını düşünürsek, bu oyunlara fazla vakit ayıran bir çocuk sürekli aynı sahnelerle ve figürlerle iç içe olmaktan ve düşünmekten çok uzaklaşır. Sadece eğlenceli tarafı olan ve eğitici olmayan bu bilgisayar oyunlarından çocukları uzak tutmak gerekir. 
  • Küçük yaş grubundaki çocuklarımız için en uygun hediyeler, onların dokunup oynayabilecekleri, ona vurarak ses çıkartabilecekleri hediye türleridir. Küçük çocuklar için hediye seçiminde; büyük resim içeriklerine sahip olan, yine yazıları da çocuğun ilgisini çekecek nitelikte büyük olan kitap tercihleri en güzel seçimlerden birisi olacaktır.

Küçük Çocuklar  için hediye önerilerim;

İlginç hediye
HEDİYE DETAYI İÇİN TIKLA

En Güzel ilginç Hediyeler & Minik Prenses Sertifikası: Dünya'ya henüz yeni bebek getiren, ve yeni çocuk sahibi olan karı kocanın mutluluğu, başka hiçbir şey ile değişilmez. Bebeği henüz doğmuş bir çifte, bazen ne hediye alsak diye günlerce düşünürüz öyle değil mi? Şimdi önereceğim hediye, tam da bu doğrultuda ve anne, baba olmuş çiftleri fazlası ile mutlu edecek hatta mutluluklarını ikiye katlayacak bir hediye. " Minik Prenses Sertifikası" Yeni bebeği olmuş bir aileye verilebilecek en özel hediyelerden biri. Kişiye özel olarak hazırlanabilir bu sertifikayı dostlarınıza hediye edebilirsiniz.

4 Parça Caillou Mama Seti: Özellikle 2-4 yaş arası çocukların ilgi ile izlediği Caillou, şimdi mama seti olarak karşımızda. Bu yaşlardaki çocukların iştah problemlerinin olduğu düşünülürse, miniklere yemek yemeği sevdirmek, iştahlarını arttırmak için caillou yemek takımı hediye etmek mantıklı olabilir. 


Pepee Oyuncak
Küçük Çocuklara Hediye Tavsiyeleri & Pepee Oyuncakları: Pepee çizgi filmi Türkiye de artık o kadar meşhur oldu ki Walt Disney Karakterleri Pepee'nin şöhretinin yanına yaklaşamaz oldular. Artı Pepee Yüzde Yüz bir Türk karakteri olarak tasarlanmış. Gerçi şu yönü ile eleştirilebilir Türk Yapımı bir çizgi kahraman ise ne den adı "Pepee!" Ancak Yapımcı firmanın, bu karakteri pazarlama  stratejisini, 1-3 yaş çocukların Pepee kelimesini telaffuz etmedeki kolaylığı v.s. düşününce insan kendilerine hak vermiyor da değil hani. Artık Türkiye de herkesin su götürmez gerçek kabul ettiği "yabancı hayranlığı" bu karakterde de kendini fazlası ile göstermiş. Ancak ben yine de yapımcı firmayı, bu karakteri tasarlayanları, can-ı yürekten kutluyorum. Pepee çizgi filminin verdiği mesajlar ve eğitici öğretici tarafı, ayrıca bize ait gelenek, mesaj, örf ve adetleri sunması bu çizgi filmin artı yönleri. Sokakta, parkta, evlerde oyuncak kutularında, AVM'lerde bir Pepee gerçeği var artık. Pepee her yerde! Çocuklar Pepee'yi çok sevdi. Siz de şayet 1-3 yaş arası çocuklara hediye bakıyorsanız kesinlikle tavsiye edeceğim bir ürün. Ufaklıklara hoş bir sürpriz yapmak istiyor ve onların gönüllerini kazanmak istiyorsanız size tavsiyem Onlara bir Pepee oyuncağı almanız. Pepee oyuncağının bir güzel tarafı da ufak tefek çocukların boğazına kaçma riski olan parçalar içermiyor olması. Yani güvenebileceğiniz bir oyuncak.
Pepee Oyuncak

Lisanslı Orjinal Pepee, Tek Kişilik Nevresim Takımı: Pepee, Boyama Kitabı, Yapboz, Puzzle, Okul Çantası var da Pepee Nevresim Takımı olmaz mı? Çocukların sevgilisi ve Türkiye'nin şuana kadar çıkardığı en sevimli Çizgi animasyon kahramanı Pepee'nin Lisanlı Orjinal Nevresim Takımı şimdi uygun ve kampanya fiyatına... Çocuklara Doğum günü için güzel bir hediye arıyorsanız, Pepee Navresim Takımı ile çocuklar yatak odalarını artık daha çok sevecekler.


Pepee Oyuncak
Küçük Çocuklara Hediyeler & Pepee Peluş Yastık: Çocukları (1-3 yaş özellikle) ekrana kilitleyen Pepee karakterinin peluş yastık şeklindeki bu ürünü yine çocukları çok mutlu edecektir. Pepee çizgi filmi ile iyi ve doğru mesajlar alan ufaklıklar bu hediye ile bilgilerini tazeleyeceklerdir. Ufaklıklara hoş bir sürpriz yapmak istiyor ve onların gönüllerini kazanmak istiyorsanız size tavsiyem Onlara bir Pepee oyuncağı almanız. Pepee oyuncağının bir güzel tarafı da ufak tefek çocukların boğazına kaçma riski olan parçalar içermiyor olması. Yani güvenebileceğiniz bir oyuncak.