14 Mart 2014 Cuma

Evlilik Teklifinde Pırlanta Tek Taş Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Erkeklerin büyük bir çoğunluğu ilk pırlanta alışverişlerini evlilik teklifi için yaparlar. Bu sebeple de pırlanta takılar konusunda yardıma en çok bu safhada ihtiyaç duyarlar.

Evlilik-Teklifi-Tektaş
Eğer bu yazıyı okuyorsanız muhtemelen tüm planınız hazır. Nerde teklif edeceğiniz, teklif ederken ne diyeceğiniz, o sırada hangi müziğin çalıyor olacağı bile belli olmuş olabilir. Ama Neden tektaş pırlanta alıyorum? Hangi tektaş yüzüğü almalıyım? Hangi büyüklükte bir taş satın almalıyım?
Şimdi sırasıyla cevaplandırmaya çalışalım. Öncelikle pırlanta taşlar doğada bulunan ve herbiri birbirinden farklı olan elmasların işlenmesi ile elde edilmektedir. İşlenmesinden kastımız ışığı yansıtma kabiletinin artacağı şekilde geometrik bir biçimde kesilmesidir. Pırlanta taşlar çok dayanıklı ve serttirler. Bu nedenle de kıyamet gününe kadar doğada bulundukları formları ile var olacaklarını düşünülür. Evlilik teklifi esnasında Pırlanta Tektaş hediye edilmesi geleneği “Sonsuza Kadar Sadece (TEK) Seninle birlikte ” anlatımını temsil etmesindendir. Yani evlilik teklifi yaparken başka mücevherler yerine tektaş pırlanta alışımızın nedeni aslında bu anlamdır.
Hangi tektaş yüzüğü alacağınıza gelince; Bu konuda eş adayınızın özel bir zevkini veya beğendiğini bildiğiniz bir model varsa ne mutlu size. Şanlısınız ve nokta atışı yapma imkanınız var demektir. Ama öyle olsa burada bu yazıyı okuyor olmazdınız sanırım .
Evlilik teklifi yüzüğü ömrünüz oldukça veya birlikteliğiniz sürdükçe saklanacak olan ve sizler için çok özel olan gecelerde kullanılacak olan bir yüzük olacaktır. Yani modası geçmemelidir. Modası geçmeyecek olan modeller ancak adı üzerinde klasikleşmiş modellerdir. Nispeten daha düz, 4 tırnaklı, genellikle beyaz altın, modelinde güne özel bir takım motifler taşımayan modellere bizler klasik modeller deriz. Ve bu modeller 50 yıl önce nasıl kullanılıyorsa şimdi ve 50 yıl sonra da kullanılacaklardır.
Klasik bir model seçeceğiz ama taşın büyüklüğü ne kadar olmalıdır? Bu sorunun cevabını elbette bütçeniz belirleyecektir. Ancak bir erkek olarak yıllarca bu konuda sitem dinlemek istemiyorsanız elinizden geldiğince karat ağırlığı fazla olan bir taş seçin. Bizim pırlanta danışmanları olarak önerdiğimiz en küçük evlilik teklifi yüzüğü 0,25CT dir. Ama unutmayınız ki bu bu alanda kullanmanızı tavsiye ettiğimiz en küçük taştır. Bayanlar birbirlerinin evlilik teklifi yüzüklerini yarıştırırlar. Bunu unutmayın lütfen. Ayrıca renk değeri ortalaması olarak da sizlere tavsiyemiz H rengi olacaktır.
O halde toparlacak olursak ürün Tektaş Pırlanta Yüzük olacak. Model Klasik 4 tırnak düz bir model olacak. Taş büyüklüğü en az 0,25 CT olacak. Bütün bu özellikleri taşıyan mücevherin taş rengi en az  H olacak.  ( Tabi üst renkler de  olabilir bütçenizle alakalı olarak bunları da değerlendirebilirsiniz. )