27 Mart 2014 Perşembe

Kendinize Yeni Bir Stil Hediye Edin

"Lob'da nedir?" diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Son yıllarda bir çok ünlünün ve stil ikonunun favorisi olan Bob saçları bilmeyeniniz yoktur. Bob kesim genellikle çene hizasında kesilen saçlara verilen bir ad, ancak "Lob" ile kastedilen omuzlara doğru kesilmiş saçlar... Uzun Bob (Long Bob) kesim olarak da adlandırabileceğiniz bu saç modeli 2014 yılının favori saç kesimlerinden biri...
Lob saç modelinin en önemli özelliği, hemen hemen her tür saç tipine ve yüz şekline uyması... Bu tarz kesimlerin düz saçlarda çok iyi sonuç verdiği tartışılmaz, ancak günümüzde dalgalı uzun Bob kesim saçların da sık tercih edildiğini görüyoruz. Yani saçlarınız düz ya da dalgalıysa rahatlıkla Lob modelini uygulayabilirsiniz. İyi bir kuaföre yaptırdığınız Lob kesimle zahmetsizce güzel görünen saçlara sahip olabilirsiniz.
Yüz şeklinize Lob kesimin yakışmayacağınızı düşünüyorsanız, hemen söyleyelim: Eğer uzun bir yüzünüz varsa, Lob kesim yerine daha kısa olan Bob kesime yönelebilirsiniz. Yani saçınızın kesimi ne kadar kısa olursa, yüzünüzün uzunluğu o kadar kamufle olmuş olur. O kadar kısa kestirmek istemiyorsanız, Lob kesimli saçınızı dalgalı olarak kullanabilir ve yüz hatlarınıza yumuşaklık katıp daha güzel gözükebilirsiniz.
Yüzünüz ufaksa ya da yuvarlaksa lob kesimini katlı yaptırabilirsiniz. Özellikle, arka kısmı kabartılmış Lob saçlar yuvarlak ve ufak yüzlüler için çok güzel bir model... Ünlülerin favorisi olan Lob kesim, saçından radikal değişiklik yaptırmaktan korkanlar için de harika bir saç modeli... Daha fazla ilham için galerimizde paylaştığımız Lob kesimli saçlara bakmayı unutmayın.