14 Temmuz 2015 Salı

Sabun Yapımı

Evde farklı farklı renklerde şekilli ev yapımı sabun yapabilirsiniz. Ev yapımı doğal sabunlarınızın içine farklı esans yağlar koyarak kokusunda ve etkisinde değişik sonuçlar elde edebilirsiniz. Sabun yapımı ise çok kolay!
sabun yapımı
  Bunun için gerekli malzemeler;

  İnternetten alabileceğiniz hazır sabun bazı,
Koku vermesi için tercihen lavanta yağı,
Aktarlardan alabileceğiniz gıda boyası,
Bir kap ve karıştırmak için kaşık,
Sabun kalıbı,
Sprey şişesinde kolonya ya da alkol.
Öncelikle kolay erimesi için yeteri kadar sabun bazını küçük parçalara ayırın. Ardından bu parçaları kabınıza alarak içi su dolu bir tenceredeki kabın içinde ya da içi su dolu kahve makinesinde sabun bazınızı eritin. Eriyen sabun bazının içine koku vermesi ve beslemesi için lavanta, yasemin ya da gül yağı gibi yağları birkaç damla kadar ekleyebilirsiniz. Çok az miktarda istenilen renge göre gıda boyasını ekleyin ve iyice karıştırın.

Homojen bir renk elde edinceye kadar karıştırın ve karışımı sabun kalıbınıza dökün. Üzerinde oluşan hava kabarcıklarını engellemek içinse sprey şişe içindeki alkol ya da kolonyayı bir iki kere sıkın. Sabunların iyice donmasını bekleyin. (Bu süre büyüklüklerine göre değişecektir.) İyice donduktan sonra nazik bir şekilde kalıbınızdan sabunlarınızı çıkarın.
Şekilli ve renkli sabunlarınızı şık keselere koyarak saklayabilir ya da sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: