21 Temmuz 2015 Salı

El Yapımı Küçük Hediyelik Şeker Kutuları


Özellikle çok sevdiğiniz insanlara özel günlerde piyasada satılan çikolata ya da şekerlemelerden hediye etmeyi yapay buluyor ve nasıl olsa elimden geliyor diye sevdiklerinize el yapımı hediyeler hazırlamayı planlıyorsanız, bugünkü hediye önerimizi çok ama çok beğeneceksiniz! Çünkü bugün sizlere, el becerinizi kullanarak minik ve son derece şirin çikolata/şeker kutuları yapmayı uygulamalı olarak (adım adım) anlatacağız. Eğer Annenize, Babanıza, Eşinize, Öğretmeninize, Kız Arkadaşınıza ya da Sevgilinize el yapımı lezzetli ve aynı zamanda küçük bir hediye arıyorsanız, şeker kutularını tasarlamak için çok geçerli bir nedeniniz var demektir. Üstelik el yapımı şeker kutularını tasarlamak için biraz zaman ve birkaç basit malzeme dışında hiçbir şeye ihtiyaç duymayacaksınız! İçerisinde koyacağınız lezzetli çikolata ya da şekerlemeler ile sevdikleriniz üzerinde oldukça güzel bir etki bırakacaksınız! Sevgililer gününde kız arkadaşınıza romantik bir buket gül yanında, kendi el emeğiniz ile hazırlayacağınız minik çikolata kutularını da armağan edebilirsiniz. El yapımı çikolata kutuları ile sevgilinize sevgililer gününde, yılbaşı ve doğum günü gibi özel günlerde minik ancak muhteşem sürprizler yapabilirsiniz.
el_yapimi_hediye-kutulari (1)
Adım Adım Küçük Hediyelik Çikolata Şeker Kutusu Yapımı
el_yapimi_hediye-kutulari (2)
Karton kutunuza nasıl şekil vermeniz gerektiğini merak ediyorsanız, aşağıdaki şablonu referans alabilirsiniz.
el_yapimi_hediye-kutulari (4)
Aşağıda yer alan şeker kutusu da yine oldukça şirin ve göze son derece hoş görünüyor.  Üzerine dilerseniz bir Sticker hazırlayarak, hediye çikolatanıza isimnizi ve hediye edeceğiniz kişinin ismini yazabilirsiniz.
el_yapimi_hediye-kutulari (5)
el_yapimi_hediye-kutulari (6)
el_yapimi_hediye-kutulari (8)
Şeker kutusunu sevgiliniz için hazırlıyorsanız tabi ki de romantik bir kutu tasarlamanız gerekiyor. Mesela üzerinde kalp figürleri olsa hiç de fena olmaz.  Kalp sembolü tasarlamak için başvurabileceğiniz son derece basit bir yöntem var!  1 adet patatesi ortadan ikiye bölün ve içerisinden bir dilim çıkartın! Bütün bir dilim halindeki patatesin ortasına kalp şekli bulunan kurabiye kalıplarından birini bastırın. Kalp sembolümüze böylelikle ulaşmış olacağız!
el_yapimi_hediye-kutulari (9)
el_yapimi_hediye-kutulari (10)
el_yapimi_hediye-kutulari (12)
el_yapimi_hediye-kutulari (13)
el_yapimi_hediye-kutulari (16)
el_yapimi_hediye-kutulari (18)
Çocuklar için kolay bir zanaat fikir de uygundur
el_yapimi_hediye-kutulari (19)
el_yapimi_hediye-kutulari (20)
el_yapimi_hediye-kutulari (21)

Hiç yorum yok: