Bir plazada ya da şirkette ofis arkadaşları ile birlikte çalışan herkesin en büyük sorunudur ofis ortamında çalıştığı bir arkadaşına alabileceği hediye konusunda yaşadığı kararsızlıklar. Heleki yılbaşı gibi özel günlerde ofis içerisinde düzenlenen çekilişler ile hiç tanımadığı ya da samimi olmadığı bir arkadaşa hediye seçmek çok daha sıkıntılı olabilir. Zaten bu tarz yılbaşı çekilişleri ofis ortamındaki çalışan sayısı az ise, yan ofisler ile birleşerek eş zamanlı olarak yapılır. İşte böyle durumlarda yılbaşı organizasyonlarında ofis arkadaşına ya da ofiste sıkı fıkı birlikte çalıştığınız can ciğer kuzu sarması arkadaşlarınıza alabileceğiniz hediye seçeneklerine bu makalede bahsetmek istiyorum…
Eskiye nazaran çağımızın teknolojileri ile birlikte ofis ortamında kullanılan bilgisayar ve ona bağlı çalışan donanımında artması ile birlikte, ofis için kullanımlarda kolaylık sağlayan aksesuarlar iyice zenginleşmeye başladı. Birbirinden ilginç tasarıma sahip usb çoklayıcılardan, masa üstünde oynanabilen mini oyunlara, kahve ve çay yudumlamak için eğlenceli tasarımlara sahip kupa bardaklara kadar pek çok eğlenceli aksesuar ofis arkadaşınız için satın alabileceğiniz hediye alternatiflerinden…
Aslında hediye seçimi yaparken genellikle hediye alınacak kişinin neye ihtiyaç duyduğu ya da karakterine ve nelerden hoşlanabileceğini tahmin ederek yola çıkılır. Fakat söz konusu iş arkadaşı olduğunda, kişinin ihtiyacına göre değil daha çok iş hayatında kullanabileceği seçeneklere yönelmekte fayda vardır. Ozaman Ofis arkadaşıma ne hediye alabilirim? sorusuna hadi gelin birlikte cevap bulmaya çalışalım.
Öncelikle Bütçenizi Belirleyin.
Bütçe hediye alımında en önemli faktörlerden birtanesidir. Bu yüzden ofis arkadaşınıza hediye alırken yüksek etiket fiyatı olan ürünlerden kaçının. Zaten yılbaşı çekilişlerinin amacı hediyenin pahalı olması değil, o kişiden aldığınız hediyenin saklanabilir ve hatırasının olmasıdır. Bu yüzden ilk hedefiniz bütçenizi yormayan daha çok ofis içinde kullanabileceği bir hediyeye yönelmek olmalıdır.
Ofislerin Vazgeçilmez Hediyesi Elektronik Aletler
ofis-hediyesi
Makalemizin başında belirttiğimiz gibi artık neredeyse bilgisayarsız bir ofis olmadığından ve buna bağlı olarak donanımında artmasından ötürü, iş arkadaşlarınıza kişisel verilerini,fotoğraflarını ya da iş için kullandığı dosyaları depolayacağı bir hard disk, usb bellek; Müzik dinlemekten hoşlanan bir arkadaşınıza kulaklık ya da usb müzik çalar hediye edebilirsiniz. Ya da zamanların ilginç hediye furyasına sizde katılarak tek bilgisayara birçok bağlantı yapan ofis arkadaşınıza patlıcan görünümlü usb çoklayıcı satın alabilirsiniz.
Kişiye Özel Kupa Bardaklar Ofis Hediyesi Olabilecek En Güzel Seçenek
ofis-hediyesi-kupa-bardak
Ofis çalışanlarının gün içerisinde tükettikleri içeceklerin başında kahve ve çay gelmektedir. Ofis ortamında bu kadar tüketim olduğuna göre bu içeceklerin konulduğu kupa bardaklar da içerisindeki kadar önemlidir. Bu yüzden ofis hediyesi alacağınız arkadaşınıza içerisine sıcak su konulduğunda rengi beyazlaşan kişiye özel bir sihirli kupa ya da isminin ve fotoğrafının yazılı olduğu tamamen ona ait bir kupa hazırlatabilirsiniz.  Ya da ofisinizde fotoğraf çekmeye meraklı bir arkadaşınıza son zamanların popüler ürünü olan objektif şeklindeki kupa bardakları hediye edebilirsiniz.
Şıklığın Vazgeçilmezi, Kol Düğmesi, Gömlek, ve Kravat
erkege-klasik-ofis-hediyesi
Ofis Ortamında çalışan bir erkeğin ya da bayanın her gün yaşadığı en büyük zorluk “bugün ne giysem” sorusuna cevap bulamamaktır. Çünkü şık bir ofise giderken her gün farklı giyinilmek , her gün farklı bir ayakkabı giyinmek ister bayanlar… Bayanlar kelimesinin altınızı çiziyorum çünkü erkekler bu konuyu bayanlar kadar önemsemezler. Fakat küçük detaylar bir erkeğin günlük giyinimde çok büyük rol oynar. Gömlek hergün aynı olsa bile kol düğmesinin farklılığı ya da kravat modelinin değişikliği o gün şık olması için yeter de artar bile. Bu yüzden bir erkeğe ofis hediyesi alınacak ise; kravat,kol düğmesi,kemer,cüzdan, deri el çantası,gömlek gibi klasikler tercih edilebilir. Bayana ofis hediyesi ise; biraz daha zor bir konudur. Bir bayana ofis hediyesi alacak iseniz genellikle giyim ve ayakkabıdan kaçının. Daha çok kullanabileceği takı ya da aksesuar en ideal seçenek.
Masasında Kullanabileceği Küçük Masa Üstü Eşyaları
ilginc-masa-ustu-aletleri
Her ofisde kağıt,kalem,delgeç ve zımba bulunsada, bunları kişiselleştirmek bazen en güzel hediye olabilir.Örneğin defter standart bir ürün gibi gözükse de bisküvi seven bir arkadaşınıza bisküvit şeklinde tasarlanmış bir defteri hediye edebilirsiniz. Ya da bakımına ve makyajına her an dikkat eden bir bayan arkadaşınıza ruj şeklinde kalem alabilirsiniz.  Ofis işlerinde sürekli not tutan ve tam bir iphone sempatizanı olan arkadaşınıza ise, inotluk ve iphone görünümlü bir hesap makinesi hediye edebilirsiniz. Son olarak ofis ortamında her daim soğuk bir şeyler içmek isteyen arkadaşınıza bir güzellik yapıp usb ile çalışan tam ihtiyacı olan mini usb buzdolabı satın alabilirsiniz.