29 Nisan 2015 Çarşamba

Vücut Tipinize Uygun Gelinlik Nasıl Seçilir?

 Göz kamaştıran bir gelin olmak için kainat güzeli olmak gerekmiyor. Gelinliğinle neleri gizlemen, neleri vurgulaman gerektiğini bilmen, vücut tipine uygun gelinlik seçmen yeterli. Senin için sıraladığım tavsiyeler ve sürpriz uzman videosu ile en doğru kararı vereceğinden şüphem yok! 
Vücut Tipleri

Armut Tipi

Kalçan geniş, belin ince, omuzun dar, göğüslerinse çok büyük değilse, armut tip vücutlu gelinlerin arasına hoş geldin! Omuzlarınla kalçanın arasındaki farkı kamufle etmek için yarım kollu modellerle omuz genişliğini arttırabilir, göğüslerini olduğundan dolgun göstermek içinse göğüs modeli katmanlı ve drapeli olan gelinlikleri kullanabilirsin. Çıkık kürek ve köprücük kemiklerini kapatmanın en zarif yolu straplez üzerine tül ve dantelden oluşan bir katman eklemektir. Yüzücü model sırt detayları omzunu olduğundan geniş gösterir. V yaka ise kaçınman gereken bir ayrıntı. A geliş ve kabarık gelinliklerle büyük kalçaları kamufle edip dikkatleri belinin inceliğine çekebilirsin. Yarım balık modeleliyle de kalçalarının yuvarlaklığını avantaja çevirebilirsin.

Kum Saati

Kum saati formu, oldukça orantılı bir vücut tipine işaret eder. Böyle bir vücuda sahipsen hemen her modeli rahatça taşıyabilirsin. Ancak nacizane önerim, tam balık formunda iddialı bir gelinlik giymen. V yaka ve tek omuzlu üstler, bolarolar, taşlı kemerler; tam balık modeldeki gelinliğini tamamlamana yardımcı olacak. Düz, helen tipi modellerdense kesinlikle kaçınmalısın.

Elma Tipi

Elma tipli vücuda sahipsen göğüs, kalça ve belin yakın ölçülerdedir. Karın bölgen kilo almaya meyilli, göğüslerin de muhtemelen büyük. Senin amacın bel bölgesini kamufle etmek olmalı. Güzel göğüslerini ön plana çıkaracak derin dekolte modelleri, toparlayıcı korselerle kullanmak iyi fikir. Belin biraz üstünde ve gögüslerin biraz altında konumlandıracağın bir kemer hem boyunu uzatacak hem de belini daha ince gösterecek. Bu modeli A geliş gelinliklerde ve dökümlü Helen tipi modellerde bulabilirsin. Kabarık eteklerden, likra, saten gibi hatları belli eden kumaşlardan ve yuvarlak yakadan kaçımalısın.

Atletik Vücut

Atletik vücutlu gelinlerde omuzlar geniş, kalçalar dar, göğüsler küçüktür. Belin çok belirgin olmayabilir. Klasik gelinlik modellerini bir tarafa bırakıp satenli, dantelli, dökümlü kısacası kadınsı modelleri kullanmalısın. Süslemeli vintage modeller, sırt dekolteli elbiseler ve feminen işlemeler, kaslı ve fit vücudunu dengelemek için kullanabileceğin unsurlardan birkaçı.

Birkaç Tüyo

Büyük/küçük Göğüsler: İri göğüslere sahipsen toparlayıcı bir model kullan ve dikkati başka yere çek. Beli incelten bir kemer, sırt dekoltesi ya da çarpıcı saç aksesuarları işine yarar. Küçük göğüsleri katmanlı modellerle desteklemek kesinlikle gerekli.
Uzun/Kısa Boy: Uzun boylulara tam balık, A geliş ve vintege tipi modeller yakışırken kısa boylular yarım balık, kabarık etek ve mini gelinlikleri çok daha iyi taşır.
Kollar/Bacaklar/Bilekler: Uzun ve ince kolları ortaya çıkarmak için dantel bolerolar şart. Yine uzun kollarda el bileklerine dantel detaylar kullanmak görüntüyü çok dengeler. Kollar kalınsa, omuzla birleştikleri yeri kapatacak şekilde kolu bir model kullanmalısın. Uzun bacaklı gelinler gögüs altı kemerden kesinlikle kaçınmalı ve çok yüksek topuklu kullanmamalılar. Bacakları üst bedenine göre kısa olan gelinlere önerim yarım balık ya da helen modeli gelinlikleri tercih etmeleri yönünde.

Hiç yorum yok: