2 Nisan 2015 Perşembe

Sevgiliye El Yapımı Sürpriz Hediyeler

El Yapımı Sürpriz Hediyeler
Bir mağazada ya da herhangi bir hediye sitesinde, sevgiliniz için bir ürünü beğenir, satın alır ve finalde O'na armağan edersiniz. Bu hediye sevgilinize doğum günü hediyesi olabileceği gibi, sevgililer günü ya da yılbaşı hediyesi de olabilir. Elbette ki sevgiliniz, onun için seçtiğiniz herhangi bir hediyeden, inanılmaz derecede büyük bir mutluluk duyacak, kendisini çok özel hissedecektir. Ancak, eğer biraz el becerinize, sürpriz yapma yeteneğinize ve biraz da hayal gücünüze güveniyorsanız, neden sevgilinize daha anlamlı bir hediye tasarlayıp vermeyesiniz ki? Ayrıca hediye almak tam anlamıyla bir bütçe meselesi! Eğer sevgiliniz için beğendiğiniz hediyeleri pahalı buluyor ya da bütçeniz bu hediyeyi satın almaya el vermiyorsa, iş başa düşmüş demektir:) O halde, yeteneğine ve el becerisine güvenenler bir adım öne! Çünkü sizlere, aslında çok da ustalık gerektirmeyen, ufak bir kaç basit malzeme ile hazırlayabileceğiniz, ancak bittikten sonra sevgilinize inanılmaz güzel sürprizler yapabileceğiniz el yapımı sürpriz hediyelerden bahsedeceğiz.

Özellikle hazırlanması son derece kolay, sürpriz hediyeler seçmeye özen gösterdik. Mesela; Makas, yapıştırıcı, iplik, karton kutu, meyve gibi bir kaç basit malzeme ile her aşamasını rahatlıkla hazırlayabileceğiniz, romantik el yapımı hediyeler seçtik. Umarız beğendiğimiz sürpriz hediyeleri, siz de beğenirsiniz. Burada önerilen sürpriz el yapımı hediyeleri hazırladığınızda, hem sevgilinize çok güzel bir jest yapmış olacak, hem de parayla satın alınamayacak çok özel bir hediye tasarlamış olacaksınız! Çünkü, bu hediyenin hazırlanmasında geçen tüm aşamalarda, sadece kendi el emeğiniz olacak! Bundan daha kıymetli ya da değerli hediye olabilir mi? Dahası burada yer alan romantik hediyeleri hazırlarken, siz de muhteşem keyifli dakikalar geçirmiş olacaksınız! Hadi bakalım, şimdi yeteneklerinizi konuşturma zamanı!

1-İskambil Kartlarından El Yapımı Sürpriz Hediye


"Sevgi anlaşmak değildir, nedensiz de sevilir" işte bu anlamlı söz yüzünden  Özdemir Erdoğan!ın "Sevdim Seni Bir kere" şarkısına bayılıyorum. Gerçekten de aşka bir neden bulmak şart mı? İnsan durduk yere ya da ortada bir herhangi bir özel neden yokken de sevip aşık olamaz mı? Bence pek ala olabilir. Hele bir aşık olalım da, daha sonra bolca neden üretiriz nasıl olsa öyle değil mi? :) 

İskambil Kağıtlarından Sevgilimize hazırlayacağımız bu özel el yapımı hediye, az önce söylediğimizle %100 taban tabana zıt. Çünkü, İskambil Kağıtları üzerine aşkımızın nedenlerini sıralayacağız. "Seni Seviyorum Çünkü....." ile başlayan ve gerisini içinizden nasıl geliyorsa öyle doldurabileceğiniz nokta nokta boşluk! Bence böylesine romantik bir hediyeyi hazırlarken hem inanılmaz bir keyif duyacak, hem de bittiğinde sevgilinize bu denli anlamlı bir sürpriz hediye hazırlamış olduğunuz için kendinizle gurur duyacaksınız. Hadi o zaman hemen başlayalım;

İskambil Kağıtlarından Romantik El Yapımı Hediye İçin gerekli Malzemeler; 

Basit romantik el yapımı hediyeler
  1. İlk malzememiz iskambil kağıtları. Evinizde fazladan iskambil kağıtlarından yararlanabilirsiniz. Ya da kırtasiyelerden de temin edebilirsiniz. İskambil kart yüzeyi eskitilmiş kağıttan olursa, sonuç çok daha güzel olacaktır.
  2. Zımpara kağıdı, cetvel, İskambil Kartlarının içerisine uygulayacağımız yapışkan sticker'lar, cetvel, makas, bant, tutkal, kablo-ip-klips ve son olarak da delgeç.

Sevgiliye sürprizler

İskambil Kartlarından Sürpriz El Yapımı Hediye Nasıl Hazırlanır?

  1. İskambil destesini kutusundan çıkarttıktan sonra, yan tutun ve beyaz olan kenarlarını (Bu çizgiyi delgeçle deleceğimiz alanları belirlemek için kullanıyoruz) iki noktayı düz çizgi ile belirliyoruz.
  2. Delgeç yardımı ile çizmiş olduğumuz noktalar üzerinde İskambil Kartlarını deliyoruz. Yanlız, bunu hazırlarken, kart üzerindeki deliklerin aynı hizada olmasına dikkat edin! Çünkü sonuçta hepsi tıpkı minik bir kitap şeklini alacağı için kayma olmasın! 
  3. Yapışkan Sticker'ların üzerine, biricik sevgilinizin desteyi karıştırırken okumasını istediğiniz en romantik mesajlarınızı yazın! Mesela; "Seni Seviyorum Çünkü, beni hayata bağlıyorsun.","Seni Seviyorum Çünkü, nefes almamın tek nedenisin.","Seni Seviyorum Çünkü, hayallerim ancak seninle güzel" gibi
  4. Yazdığınız Sticker!ları iskambil kartları üzerine yapıştırın! 
  5. Hazırladığınız tüm iskambil kartlarını delikler hizalı olacak şekilde üstüste koyun ve deliğin içerisinden ip-klips ya da tel geçirin! Hepsi bu kadar...
Bana göre, İskambil Kartlarından hazırlayacağınız bu romantik hediye ile, sevgilinize muhteşem bir doğum günü hediyesi ya da unutulmayacak çok özel bir sevgililer günü hediyesi vermiş olacaksınız!

2 - Sevgiliye Küçük el Yapımı Romantik Sürprizler


Sevgiliye Sürpriz
Kalbinizde ne kadar özel bir yere sahip olduğunu sevgilinize göstermenin zamanı! Oldukça basit, ancak sevgilinizin gördüğünde eminiz ki çok beğeneceği minik bir sürprize hazır mısınız? O halde hemen başlayalım! Öncelikle makas yardımıyla kırmızı bir kartonu kalp şeklinde kesin. Bu şimdilik bir kenarda kalsın! Daha sonra, sevgilinizin yüz hatlarını çok iyi gösteren güzel bir fotoğrafını bulun. Eğer yazıcınız varsa bilgisayarınızdan seçtiğiniz bir resmini de A4 kağıdına basabilirsiniz. Sonra, beyaz bir kağıdı, basmış olduğunuz sevgilinize ait fotoğrafın üzerine koyun! Her iki kağıdı da, güneş ışığı alan bir cama dayayın. Neden mi? Çünkü kopya çekeceğiz:) Elinizden geldiğince sevgilinizin resmini güzel çizmeye çalışın. Daha sonra ise, dilerseniz sevgilinizin yüzüne maske çizin, dilerseniz başka bir şey! Çizmiş olduğunuz bu resmi de kesmiş olduğunuz kalp kağıt üzerine yapıştırın! Nasıl oldukça minik ama etkileyici bir sürpriz öyle değili mi?    

Konu Çizgisi

3 - Sevgiliye Romantik Aşk Kavanozları

Sevgiliye romantik hediyeler
Sevgilinize romantik hediyeler vermek sizi mutlu ediyorsa, bu hediyeyi hazırlamak da, sunmak da inanılmaz keyifli ve romantik! Sevgilinizi şımartacak, ne kadar sevildiğini gösterecek yine romantik, yine sürprizlerle dolu güzel bir el yapımı hediye daha! Romantik Aşk Kavanozları. Hiç gözünüzde büyütmeyin çünkü bu sürpriz hediyenin hazırlanması da oldukça kolay. 
Aşk Kavanozları
1. Tutkal ile kavanozun içini kalp şeklinde boyayın. Sonra istediğiniz yaldızı rengini kalp tutkal üzerine dökün. 
Romantik aşk kavanozu hazırlama
2. Sağa sola taşmış yaldızları kaldırmak için, kavanozu ters çevirin ve tepesine bir kaç kez dokunun! .
Romantik Aşk Kavanozu
3.İster tek kalp motifi, isterseniz birden fazla kalp motifi yapabilirsiniz! Ancak kavanozun geri kalanına diğer renklerdeki yaldızları boşaltmak için acele etmeyin! Kavanoz içerisindeki tutkalın kurumasını bekleyin! Aksi durumda farklı renkteki yaldızlar birbirine karışabilir. Tutkalın tam anlamıyla kuruduğundan emin olmalısınız! 
Sevgiliye sürpriz hediyeler
4..Daha sonra, kavanozun tüm yüzeyi için beğendiğiniz diğer farklı renkteki yaldızları kavanoz içerisine döküp yapıştırabilirsiniz. Boş alan kaldıysa, resim fırçası ile kavanozun boş yüzeylerine yaldızları dağıtabilirsiniz.

5. Şimdi geldik en romantik kısma! Kavanozlar tam anlamıyla kuruduktan sonra, içerisine sevgilinizin en beğendiği çikolatalardan, şekerlemelerden koyabilirsiniz. Nasıl harika bir sürpriz öyle değil mi?

4 - Sevgilinize El Yapımı Romantik Kupa Bardak Hazırlayın


el yapımı hediyeler
Erkek arkadaşınıza üzerine kendi el yazınızla O'nu ne kadar sevdiğinizi gösteren romantik mesajlar yazabileceğiniz kupa bardaklar hazırlayalım mı? Herhangi bir mağazadan, tasarımını beğendiğiniz beyaz renkte 2 kupa porselen bardak satın alın! Daha sonra kırtasiyeden boyası çıkmayan istediğiniz renkte bir kalem alın! Kupa bardak üzerine sevgilinize özel mesajınızı yazın! El yapımı romantik kupa bardaklar, sevgilinize harika bir doğum günü hediyesi olacaktır.  

5 - Jelibon ve Çubuk Kraker Aşk Okları


Sevgilinize el yapımı sürprizler
Sevgilinize, hem lezzetli, hem de romantik bir el yapımı hediye düşünüyorsanız bu aşk okları tam size göre! Şimdi yapım aşamalarına geçebiliriz. Gerekli malzemelerimiz; Kalp şeklinde jelibon (lokum da olabilir), 1 adet çubuk kraker, 1 adet kürdan, hazırladığımız romantik aşk oklarını koyabileceğimiz küçük jelatin poşetler ve üzerine aşk mesajınızı yazabileceğiniz kartlar! Kalp şeklindeki jelibonları kürden yardımı ile delip içerisine çubuk krakerleri yerleştirin! İstediğiniz sayıda hazırlayacağınız bu lezzetli ürünleri, üzerinde mesajınızın yer aldığı ambalaj içerisine koyun! Hepsi bu kadar... 

6 - Sevgilinizin Beyaz Atlı Prensi Olun & Aşk Lolipopu

Aşk lolipop
Ne Süpermen, ne Zorro, ne de Spiderman sevgilinizin gerçek kahramanı sizsiniz! Hadi bakalım, şimdi de biraz kahramanlık zamanı! Sevgilinize lezzetli olduğu kadar aşk mesajları da veren kolay bir el yapımı hediye olan Aşk Lolipopunu birlikte hazırlayalım! Malzemeler oldukça basit; 1 Adet Lolipop, 1 pembe karton, 1 adet siyah karton,  tutkal ve bant! Kahramanımızın pelerinini siyah kartondan kesin! Üzerine istediğiniz sevgi mesajını yazın! Örnekte olduğu gibi bir kaç tane küçük kalp figürleri kesip yapıştırdığınızda etkisi daha yüksek olacaktır. Lolipop'un şeker kısmına, maske kesmemiz gerekiyor. Bunu da kestikten sonra tutkalla yapıştırabilirsiniz! Hepsi bu kadar!

7 - Sevgiliye El Yapımı Aşk Kavanozu Hediyesi


Sevgiliye El Yapımı Hediyeler
İçerisinde kendi el yazınız ile yazacağınız romantik sözlerin yer alacağı bu aşk kavanozu, kız arkadaşınıza verebileceğiniz en anlamlı hediyelerden biri! Pek de pahalı olmayan kilitli kavanozu herhangi bir zücaciyeciden satın alabileceğiniz gibi, hediyelik eşya satan mağazalarda da bulabilirsiniz! Hazırlanması son derece kolay olan EL Yapımı Sürpriz Aşk Kavanozu, doğum günlerinde, sevgililer gününde, yıl dönümü hediyesi olarak sevgilinize romantik sürprizler yapabileceğiniz harika bir armağan tercihi! İçerisinde ister aşk kağıtları koyun, isterseniz sevgilinizin en sevdiği çikolata kaplı bademler koyun. Tercih tamamen sizin!

8 - Sevgiliye El Yapımı Kitap Anahtarlık


Sevgiliye sürprizler
Erkek arkadaşınıza, aşağıdaki adımları uygulayarak şık bir kitap anahtarlık tasarlayabilir, O'na uzun yıllar kullanabileceği en anlamlı hediyelerden birini hazırlayabilirsiniz. Bunun için biraz sabır ve el becerisi gerekiyor. Elbette ki bu hediyenin hazırlanmasının sonucunda sevgilinizden alacağınız aşk dolu bir öpücük, tüm yorgunluğunuzu üzerinizden atmaya yetecektir. 
El Yapımı Hediyeler







9 - El Yapımı Romantik Aşk Mesajı Şişeleri


Sevgiliye romantik hediyeler
İçerisinde ister özenle hazırladığınız romantik evlilik teklifini, ister sevgilinizin doğum gününü kutlamak için hazırladığınız sevgi dolu aşk mesajınızı koyun! Her şeyi ile bu şişe çok romantik! 

10- Sevgilinize El Yapımı Kalpli Yastık Kılıfları


El Yapımı hediyeler
O'nu ne kadar çok sevdiğinizi yastık üzerine işlemek olabilecek en iyi hediye fikirlerinden biri! Aşağıdak numaralandırılmış adımları izleyerek bir kaç basit adımla, evinizdeki yastıklara romantik yastık kılıflarına dönüştürebilirsiniz. 

Romantik yastık kılıfları
Bu romantik sürprizi hazırlamak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları; 
  • Yastık kılıfı, kırmızı ve beyaz pamuklu kumaş, yapışkan harfler. Bununla birlikte makas, dikiş iğnesi ve dikiş makinesi gerekiyor.
  • Beyaz kumaştan bir büyük kalp kesin. Ancak keseceğiniz kalp şekli, yastığın enine boyutlarından büyük olmasın.  
  • Daha sonra, ne yazmak istiyorsanız yapışkan harflerle O'nu kestiğiniz kalp şekli üzerine yapıştırın. Kırtasiyeden yapışkan harflerden satın alabileceğiniz gibi, dilerseniz kendiniz de kumaştan kesip hazırlayabilirsiniz. 
  • Aşağı bakacak şekilde kalbi ters çevirin. Arkasında kırmızı renkteki kumaşı iğneleyerek tutturun. Yapışkan tüm harflerin kırmızı kumaş üzerinde olduğundan emin olun! 
  • Dikiş makinesi ile yapışkan harfleri düzgün bir şekilde dikin. 

Hiç yorum yok: