9 Eylül 2015 Çarşamba

Kitap Sevmeyen Sevgiliye Alınabilecek Kitaplar

Düşünceleri olgunlaştıran en iyi ilaç kitaptır derler... Ancak herkes kitap okumayı sevmez veya yeterli vakti kitaba ayıramayabilir. Eğer sevgiliniz de bu özellikleri taşıyor ve siz de bu durumdan rahatsızsanız bu yazımızı mutlaka inceleyin.

Unutmayın; sevgilinize kitap sevdirmeyi hemen aşılamak mümkün değil. Bu yüzden yavaş yavaş ona sevdirerek ilerlemenizde yarar var. Bunu başarmak ise hiç de zor değil. Öncelikle onun sevebileceği tarzda kitaplar seçmelisiniz. Ayrıca okuması kolay kitaplar hediye edin. Bu sayede okumaktan sıkılmayacaktır. 

1. Sabahattin Ali- Kürk Mantolu Madonna 

Okumaya başlamak için en güzel kitaplardan biri de kuşkusuz Kürk Mantolu Madonna'dır. Sabahattin Ali'nin okuyucuyu kitaba hapseden dili, kurgusu takdire şayan... Emin olun kitap okumayı sevmeyen sevgiliniz bile bu kitabı sevecektir...




2. Kafka- Dönüşüm

İnsanları okumaya teşvik etmek için, kalın kalın kitaplar yerine çok şey anlatan, az yapraklı kitapları tercih edebilirsiniz. Kim bilir belki sevgilinizin içinde bir "kafkacı" yatıyordur. 


3. Aleksey Nikolayeviç Tolstoy- Öyküler

Klasik kitaplar, kitap sevmeyenler için pek bir şey ifade etmeyebilir. Üstelik sevgilinizi kitap okumaya teşvik ederken bu riskli bir hamle olabilir. Ancak merak etmeyin, sevgiliniz Tolstoy'un kısa öykü kitaplarını okuduğu gibi bitirecektir.


4. Yaşar Kemal- Yolda


Edebiyatımızın çınarı Yaşar Kemal'in kitapları da akıcı dili sayesinde okuyucuyu sıkmadan  başka diyarlara götürür. Birine kitap sevdirmek istiyorsanız, mutlaka Yaşar Kemal'in kitaplarını bu konuda kullanmalısınız.



5. Küçük Prens
Küçük Prens, 1943 de yayımlanmasına rağmen halen dünyanın en çok satan kitaplarından biridir. Çocuklar için yazılmış bir kitap gibi lanse edilse de aslında her yaşta okunabilecek bir yapıya sahiptir. Neden çok sattığını da buradan anlayabilirsiniz. Dolasıyla okumaya teşvik edebilecek kitaplar listesine Küçük Prens'i mutlaka ekleyin.

                                     

Hiç yorum yok: