26 Haziran 2015 Cuma

Doğum Günü Hediyeleri

Merhaba herkese, bugün arkadaşa doğum günü hediyesi hazırlayacağız. Şimdiden söyleyelim, eğer arkadaşınız uzak bir arkadaşınız ise ona bir gömlek, t-shirt, takı-toka birşeyler alın ve aşağıdaki söylediğim şeyler ile boşuna uğraşmayın derim. Aşağıdaki söyleyeceklerimi anlayabilecek arkadaşlar için hatta yıllar sonra açılıp bakılacak kişiler için yapın. Bu kişiye en yakın arkadaşım mı derseniz, kanka mı, panpa mı dersiniz onu siz bilirsiniz. 
:)
Arkadaşa Hediye İçin Malzemeler
Malzemeler yukarıdaki gibidir.

  • 2 renk fon kağıdı,
  • Asetat kağıdı,
  • kalem,
  • makas,
  • cetvel,
  • yıldız ve kalp kalıpları,
  • bant, yapıştırıcı,
  • incik boncuk, ve süslemek için malzemeler.

    Kankama doğum günü hediyesi
Olayımızdan kısaca bahsetmek istiyorum, daha sonrasında yapılış videosunu vereceğim. Arkadaşımıza doğum günü için bir kart ve mektup yapmış olacağız. Kartı açınca balonlar ve pasta çıkacak, altında da güzel bir doğum günü mesajı.
Arkadaşa Doğum Günü Sürprizi
Öncelikle fon kağıdımızı 26x15cm olacak şekilde kesiyoruz. Daha sonrasında ise uzun kenarının ortasından kıvırıyoruz ve ikiye katlıyoruz.
Kıvırdığımız yerin 1.5cm üstünü ve 1.5cm üstünü daha çiziyoruz ve bunu altı için de yapıyoruz ve burayı ilk dışarı sonra içeri olacak şekilde her iki taraf için yapıyoruz. (Bu kısmı videoda izleseniz çok iyi olabilir çünkü betimlemesi hayli zor.)
Yarım cm lik genişlik ile asetat kağıtlarımızı kesiyoruz. Daha sonra o kıvırarak yaptığımız boşluk yere uygun olacak şekilde boylarını ayarlıyoruz.
Daha sonrasında ise yaptığımız şekilleri(balon, pasta, yıldız) asetat kağıdına yapıştırıyoruz.

Arkadaşa Doğum Günü Hediyesi

Bu balonları ve pastaları nereden çıkartırım diyorsanız buyrun şu resmi kullanabilirsiniz;
Pasta Süsleri
Bunların dışında geri kalan kısmı keyfinize göre süsleyebilirsiniz. Güzel güzel doğum günü mesajınızı veya mektubunuzu yazabilirsiniz ve arkadaşlığın en asil tarafını yerine getirmiş olursunuz.
Arkadaşa doğum günü hediyesi burada bitmiştir, yazımda havada kalan, anlaşılmayan yerler olabilir. Daha detaylı anlamak ve görmek için videoyu izlemelisiniz.
Eğer siz de bu sürprizi yaparsanız bize fotoğraflarını atmayı unutmayınız
:)

Hiç yorum yok: